Loosman presenteert soloalbum

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - De bekende Urker tenorsolist Jan Loosman presenteert vrijdag zijn tweede soloalbum ?Ja, ?k geloof en daarom zing ik'. Dat doet hij tijdens een concert in de Lutherse kerk aan de Burgwal 85 dat om 20.00 uur begint.

Bijzondere medewerking wordt verleend door het Urker Mannenkwartet en het Kamper kleinkoor ?Musica Religiosa' onder leiding van Gerwin van der Plaats, die ook het orgel bespeelt. Maurice van Dijk speelt de trompet. Op het programma staan liederen uit onder andere de bundel van Johannes de Heer.

Jan Loosman (4 november 1979) begon zijn zangcarrière als lid van het Visserskoor ?Crescendeo'. De organisatie: ?Jan valt niet alleen op door zijn rijzige postuur, maar ook door zijn heldere en krachtige tenorstem. Jarenlang was hij de vaste tenorsolist bij Crescendo. Hij is eind 2004 getrouwd met zijn vrouw Jannie en woont op Urk en is inmiddels vader van drie zoons. Sinds april 2010 volgde Jan zanglessen bij sopraan Marjo van Someren in Kampen. Samen met zijn medezangers van het Urker Mannenkwartet, waarvan Jan eveneens lid is, werken zijn voortdurend aan de verbetering van de zangtechniek. Ook is hij een graag geziene gast bij concerten van het Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V.?

Aan zijn nieuwe cd ? opgenomen in de Martinikerk van Bolsward ? werkten, naast eerder genoemde koren, onder andere organist Pieter Heykoop, het Kamper trompet-duo Maurice en Janita van Dijk en tenor Jaco van Houselt mee. Na afloop van het concert is de nieuwe cd voor een gereduceerde prijs te koop.