Afbeelding
foto Bibliotheek Kampen

Vrijwilligersprijs opgedragen aan overleden vrijwilliger

Cultuur

KAMPEN - Het Kamper Praatcafé heeft maandagmorgen 23 november één van de drie Overijsselse Vrijwilligersprijzen ontvangen. De vrijwilligers van het Praatcafé hebben de prijs opgedragen aan de vorige maand overleden vrijwilliger Ibrahim Cal.

Taalpuntdocent Valerie Kiesouw: “De hartoperatie van Ibrahim was twee keer uitgesteld door corona. Vorige maand kreeg hij een hartstilstand. Hij was de eerste vrijwilliger van het Praatcafé. Twee jaar geleden kwam Ibrahim met zijn vrouw naar het Taalpunt. Ibrahim woonde al jaren in Kampen (sprak Nederlands met een Kamper accent) maar had een nieuwe vrouw. Zij kwam uit Turkije en sprak nog geen Nederlands. Ibrahim vond dat ze dat moest leren. Toen ik hem vertelde dat ik bezig was om een NT2-café op te richten waar anderstaligen konden oefenen met Nederlands praten, was hij direct enthousiast en wilde hij graag helpen. Ibrahim is vanaf het begin betrokken geweest bij het Praatcafé, en tijdens de eerste lockdown ook bij het Kamper Ommetje. Toen ik de vrijwilligers op de hoogte stelde van de vrijwilligersprijs gaven zij direct aan dat de prijs voor Ibrahim was.”

Als motivatie voor de verkiezing werd gemeld: Taalpunt en Welzijn organiseren de nieuwe activiteit Kamper Praatcafé. Het idee is dat iedereen die in Kampen woont, meer Nederlanders wil ontmoeten en Nederlands wil praten naar het Kamper Praatcafé kan komen. Het is geen Nederlandse les, maar onder het genot van een kopje koffie of thee wordt Nederlands gesproken. Ook is er ruimte voor een spelletje of wordt er een spreker uitgenodigd. Het Kamper praatcafé is elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur in café Paatje in de Bibliotheek.  

Fred Sollie

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 14 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41