Afbeelding
Janneke Bakker

Literair Café tijdens Week van de Amateurkunst

Cultuur

Ook 't Kroegje organiseert een extra Literair Café in het kader van WAKK.  Op zondag 6 september a.s. om 17:00 uur bent u van harte welkom voor het thema ?Kunst of Ambacht?'

 

 

Volgens Wikipedia is een ambacht handwerk dat wordt aangeleerd om een beroep mee uit te oefenen. Hier belanden we in de wereld van de gilden met meesters en de leerlingen. En kunst wordt omschreven als het product van creatieve menselijke uitingen, zoals schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, beeldhouwen, theater, muziek en zang, dans, film, bouwkunde of architectuur, literatuur en poëzie.
Sluit het ene het ander uit? Kan kunst ambachtelijk zijn vervaardigd? Is ambachtelijk werk geen kunst op zich? Wanneer is kunst een ambacht en ambacht een kunst? Is hedendaagse kunst te creëren met oud-ambachtelijke technieken? Waar is het kantelpunt?
We horen graag wat onze literaire vrienden daarover te zeggen hebben. Of het nu in een kunstzinnig prozaïsch stuk is ? of in een ambachtelijk thuis geschreven verhaal ?

 

Toegang gratis.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 10 uur geleden