Afbeelding
Pixabay

CBR en VVN lanceren Rij Bewust Test

Algemeen

Het CBR en Veilig Verkeer Nederland (VVN) hebben vorige week de online Rij Bewust Test gelanceerd. De test geeft ervaren rijbewijsbezitters meer inzicht in het eigen rijgedrag en helpt om met een veilig en zeker gevoel te blijven rijden. 

Circa 90% van alle verkeersongevallen wordt veroorzaakt doordat bestuurders hun gedrag niet goed op de situatie afstemmen. Met de Rij Bewust Test willen beide partijen bijdragen aan een zeker, bewust en daardoor veiliger verkeersgedrag.

Met de jaren kun je autorijden anders gaan ervaren. Misschien vind je het niet meer zo prettig om in het donker te rijden. Of lukt het niet meer om helemaal over je schouder te kijken. Veel automobilisten krijgen hier op een gegeven moment mee te maken. Wil je weten wat je kunt doen om veilig en zelfverzekerd te blijven rijden? We geven je graag praktische tips en vrijblijvende adviezen!

De anonieme test bestaat uit vragen over hoe jij verkeerssituaties ervaart en wat je meemaakt in het verkeer. Er wordt geen kennis van de regels getest. Na het invullen van de test ontvang je persoonlijk advies en tips om veilig te blijven rijden. De uitslag is anoniem en vrijblijvend.

Fred Sollie