Gekortwiekt Sportclub Genemuiden stevig onderuit

ZWOLLE ? Sportclub Genemuiden heeft de poulefase in het districtsbekertoernooi dinsdagavond afgesloten met een stevige nederlaag. In Zwolle was zondaghoofdklasser Dieze West met 4-0 te sterk voor Sportclub, dat aantrad met een gelegenheidselftal. Genemuiden was al eerder geplaatst voor de volgende ronde. Ook Dieze West bekert door.

Sportclub-trainer Hennie in 't Hof liet zaterdag in Wezep al weten dat in de laatste wedstrijd tegen Dieze West geen risico's wilde nemen. Daarom ontbraken de meeste basisspelers in de selectie van Sportclub Genemuiden. De ploeg kwam tegen Dieze West geen moment in de wedstrijd en kwam al na twee minuten op achterstand door een goal van Jouad Akloud. De trefzekere Lodewijk de Vries bouwde de marge voor rust verder uit.

Na rust ging het niet veel beter. De Zwollenaren bleven gretig en creëerden de beste kansen. Dieze West kwam nog twee keer tot scoren.  Daniel Lohman en Caleb Rahajaan  waren de doelpuntenmakers.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00