Tineke Westera en Erik Schalk ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst
Tineke Westera en Erik Schalk ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst Atse Numan

Unieke samenwerking tussen Philadelphia en recyclingbedrijf Road2Work

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Kampen – Dinsdagmiddag 1 december 2020 ondertekenden Tineke Westera, regiomanager bij Philadelphia Werk & Begeleiding Noord Nederland, en Erik Schalk, directeur van Road2Work Nederland, een samenwerkingsovereenkomst.

Philadelphia is al jaren actief in Kampen op het gebied van wonen, dagbesteding, leren en werken voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Begin dit jaar kreeg de dagbesteding, leer- en werklocatie aan de Industrieweg een nieuwe naam, WerkKracht15, en werd het werkaanbod uitgebreid met het werkstation ‘Compu All’. Bij dit onderdeel werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het demonteren en recyclen van hardware zoals computers, routers, modems en ICT waste. Dit doen zij voor de hardware van Philadelphia zelf maar ook voor materiaal aangeleverd door Road2Work Nederland en diverse andere bedrijven. Deze veelzijdige werkplek biedt deelnemers de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken, werkervaring op te doen en zichzelf verder te ontwikkelen. Het verschil met een reguliere werksetting is dat er geen zware werkdruk is, het eindresultaat telt.

Werkervaring opdoen
Bij Compu All werkt Philadelphia samen met Road2Work Nederland. Een organisatie die op een bedrijfsmatige wijze leer-werkplekken heeft ingericht voor re-integratie kandidaten. Door middel van het recyclen van elektronisch afval creëren zij werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij sorteren en demonteren al jaren op grote schaal elektronisch afval zoals witgoed en computerkasten.

Elkaar versterken
De afdeling Inkoop van Philadelphia heeft duurzaamheid en social return als aandachtsgebied in hun inkoopbeleid. De samenwerking met Road2Work is mede door hen tot stand gekomen en voor Philadelphia erg waardevol. Road2Work deelt hun kennis en expertise met Philadelphia en zodoende kunnen beide bedrijven veel van elkaar leren en elkaar vooral ook versterken. De deelnemers worden niet beoordeeld op de hoeveelheid werk die zij verrichten maar op de kwaliteit. Echt een win-win situatie. “We zijn erg blij dat wij nu officieel samen gaan werken en hopen deze in de toekomst nog verder uit te breiden zodat we nog meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende werkervaringsplek kunnen bieden”, aldus Tineke Westera, regiomanager.

Europese certificering
Op 7 december aanstaande vindt er tevens een audit plaats bij Compu All. Hierbij hopen wij Europees gecertificeerd te worden zodat de werkzaamheden verder kunnen en mogen worden ontwikkeld.