Afbeelding
logo

Parkeerregelingen mantelzorgers verschillen sterk per gemeente in Overijssel

Algemeen

REGIO - In Nederland bieden vier op de tien gemeenten met betaald parkeerzones een voordelige parkeerregeling voor mantelzorgers. In Overijssel hebben mantelzorgers echter minder geluk. In zes van de acht Overijsselse gemeenten met betaald parkeren zijn er geen speciale parkeerregelingen voor mantelzorgers. Ook in Kampen betalen mantelzorgers gewoon het volledige tarief. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Zuster Jansen dat mantelzorgparkeerregelingen in kaart bracht van 131 gemeenten met betaald parkeerzones.

Van de onderzochte Overijsselse gemeenten met betaald parkeren, kunnen mantelzorgers alleen in Zwolle voor gereduceerd tarief parkeren. In de zes overige gemeenten met betaald parkeren, waaronder Almelo, Enschede en Kampen, kunnen mantelzorgers niet voor een gereduceerd tarief of gratis parkeren. In de gemeente Hardenberg is wel een parkeerregeling voor mantelzorgers, maar is het onbekend welke kosten daaraan verbonden zijn. In andere Overijsselse gemeenten, waaronder Dalfsen, Ommen en Tubbergen, geldt geen betaald parkeren en kunnen mantelzorgers gratis hun auto plaatsen.

Verschil kosten groot tussen gemeenten

56 van de onderzochte 131 Nederlandse gemeenten met betaald parkeren bieden een speciale vergunning waarmee mantelzorgers gratis of tegen een kortingstarief kunnen parkeren. In de gemeenten met een regeling betalen mantelzorgers gemiddeld 6,89 euro per maand aan parkeerkosten bij 10 uur mantelzorg per week. Het gemiddelde tarief voor parkeren met de mantelzorgparkeervergunning varieert echter sterk per gemeente. Mantelzorgers zijn in de gemeente Utrecht het meeste geld kwijt aan parkeerkosten per maand (gemiddeld 43 euro). In de gemeente Zevenaar betalen mantelzorgers voor hetzelfde aantal uur slechts gemiddeld 1,25 euro per maand.

Meer informatie over de verschillende parkeerregelingen en kosten voor mantelzorgers per gemeente is te lezen op https://www.zusterjansen.nl/blog/parkeerkosten-mantelzorg

Fred Sollie

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05