Orgelspel in Bovenkerk op Nationale Orgeldag

Cultuur

KAMPEN - Leerlingen van de organist-titularis, Ab Weegenaar bespelen op zaterdag 12 september het oude Hinsz-orgel uit 1743 en het Reil-orgel uit 1999.

Dit in het kader van de Nationale Orgeldag die dan landelijk wordt gehouden. Bezoekers zijn de gehele dag welkom in de Bovenkerk, de entree is gratis.

De Sint Nicolaas- of Bovenkerk is een indrukwekkend monument, het al eeuwen bepalende beeld voor het prachtige rivierfront van de oude Hanzestad. In deze kerk zijn twee unieke orgels te vinden: het Hinsz-orgel uit 1743 en het Reil-orgel uit 1999. De verrichtingen van de organisten op het hoofdorgel zullen op een scherm te zien zijn.

De Nationale Orgeldag zal ook dit jaar worden afgesloten met een slotconcert. Om 15:00 uur is er een slotconcert waaraan het Bovenkerk Kamerkoor meewerkt. Het geheel staat onder leiding van Ab Weegenaar, terwijl Sander van den  Houten het orgel zal bespelen.

Bezoekers kunnen de gehele dag in- en uitlopen (vanaf 9:45 uur), behoudens bij het slotconcert. De toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang.