Afbeelding

Monumentendag in teken van kunst en ambacht

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - De Open Monumentendag vindt in 2015 plaats op zaterdag 12 september. Het thema is dit jaar ?Kunst en Ambacht'. Er is tijdens Open Monumentendag speciale aandacht voor monumenten, locaties en activiteiten die met dit thema te maken hebben.

In de gemeente Kampen zetten veel monumenten hun deuren open voor het publiek. Zo is het mogelijk een bezoek te brengen aan de Stadsboerderij, de Stadskazerne of het Stadsziekenhuis. Ook in IJsselmuiden, Wilsum, Zalk en op Kampereiland vinden activiteiten plaats.

Speciaal voor Open Monumentendag is een brochure ontwikkeld. Daarin zijn alle monumenten en activiteiten vermeld die tijdens Open Monumentendag zijn te bezoeken. De brochure wordt begin september huis-aan-huis verspreid in de gemeente Kampen. U kunt de brochure ook downloaden via www.stad.kampen.nl/evenementen.

Het thema van de Open Monumentendag 2015 is ?Kunst en Ambacht'. Van glas-in-lood tot orgelmuziek, van tegeltableaus tot metselwerk, kunst en ambacht zijn onlosmakelijk verbonden met de Kamper monumenten. In de stad en op de Koggewerf worden oude ambachten getoond en in de molens en gemalen is eeuwenoude techniek te bewonderen. Ook zijn er diverse kunstexposities in monumentale panden.

Speciaal voor de kinderen is de Speurneuzenkaart ontwikkeld. Ontdek de antwoorden op alle vragen door goed rond te kijken in en om de gemarkeerde monumenten. Op vertoon van de ingevulde speurneuzenkaart ontvangen kinderen een leuk presentje. De Speurneuzenkaart is tijdens Open Monumentendag gratis op te halen bij het Stedelijk Museum.

Bezoekers van Open Monumentendag kunnen op eigen gelegenheid de verschillende locaties bezoeken. Zowel in de binnenstad van Kampen als in het buitengebied zijn talloze wandel- en fietsroutes aanwezig. Routes zijn verkrijgbaar bij Tourist Infopunt Kampen. Bezoekers kunnen ook gebruikmaken van de verschillende vervoersmogelijkheden. Zo rijdt in de binnenstad van Kampen de hele dag een treintje. Ook een bezoek aan 's-Heerenbroek en Zalk is makkelijk te combineren met het Zalker voetveer. Op vertoon van de Open Monumentendag brochure is het mogelijk om de IJssel deze dag met het Zalker voetveer gratis over te steken.

U kunt Kampen ook op een andere manier ontdekken. In de avond wordt een wandeltocht gehouden, waarbij Theo van Mierlo u langs nieuwe en bestaande projecten van Stichting Lichtstad Kampen leidt. De tocht start om 21.00 uur bij de Botermarkt in Kampen.

Naast Open Monumentendag is er in Kampen nog veel meer te beleven. Zo zijn er in de Oudestraat vanaf 13.00 uur verschillende activiteiten t?dens alweer de v?fde Leuke Lange Zaterdag en blijven de winkeliers langer open dan normaal. Het gratis treintje zet u graag af b? één van de stations in de Oudestraat. Op de ?ssel naast het van Heutszplein is ?s avonds het Kamper Kadefestival, waarb? Kamper bands op een dr?vend podium optreden.

 

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41