Afbeelding
Aangeleverd.

Raadspraat Kampen Sociaal: ‘Waarom winkelen langs de N50 geen goed idee is’

Algemeen

Recent lazen we dat het college wil meewerken aan uitbreiding van het winkelaanbod langs de N50, zogenaamd voor producten die niet snel in de binnenstad te koop worden aangeboden. De oppervlakte van de winkels moet wel 500 vierkante meter bedragen en zo zou er dus ruimte zijn voor fietsenmakers, diervoeders, meubelzaken en wat al niet meer.
Nu wil Kampen Sociaal niet gaan bepalen waar mensen hun producten moeten kopen maar toch vinden we dit voorstel niet goed, waarom: dat wil ik u graag uitleggen. Meer winkels langs de N50 zal ongetwijfeld voor meer publiek zorgen en daar waar mensen komen zullen mensen producten kopen, in die zin zullen meer winkels langs de N50 wel een succes kunnen worden. Wat we inmiddels weten is dat ondernemers die zich daar gaan vestigen niet alleen louter producten gaan verkopen waarvan het college zal zeggen dat dat in een categorie valt, wat plaatsing op een industrieterrein rechtvaardigt. Zo verkoopt bijvoorbeeld een meubelwinkel naast meubels ook speelgoed zoals knuffels. De branchevervaging is al langer dan vandaag aan de gang, met name grotere winkelketens verkopen steeds meer branchevreemde producten. Meer winkels langs de N50 betekent de doodsteek voor de ondernemers in de binnenstad en andere winkelcentra, dat vinden we een slechte ontwikkeling. Wij willen een levendige binnenstad met leuke en gezellige winkels.

 Meer winkels langs de N50 betekent de doodsteek voor de ondernemers in de binnenstad en andere winkelcentra, dat vinden we een slechte ontwikkeling.

Kampen Sociaal wil een binnenstad waar de ondernemer een belegde boterham kan verdienen. Een aantrekkelijke binnenstad met winkels is goed voor de toeristische aantrekkelijkheid van de stad en dat is goed voor de horeca, die hopelijk ook weer open mag als corona onder controle is, en voor de culturele sector. Het plan van het college strookt niet met de oproep om binnenstadondernemers te steunen in deze tijd het is zelfs bizar, omdat we geld steken in de promotie van de binnenstad. 

De decembermaand staat altijd bekend om zijn gezelligheid, nu we in coronatijd veel thuis moeten zitten willen we het juist nu binnenshuis sfeervol maken. Geven we elkaar een cadeautje? Laten we het kopen bij een van de ondernemers in de binnenstad. Steun uw lokale ondernemer!

Nu het einde van een bewogen jaar in zicht komt willen we u fijne feestdagen toewensen. We hopen op een goede jaarwisseling en wensen dat 2021 een jaar wordt waarin we corona onder controle krijgen en wensen u bovenal gezondheid toe. 

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 17 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17