Afbeelding
politie.nl

Identiteit onbekende overleden man bekend

Algemeen

’S-HEERENBROEK – Aan de Zwolseweg in ’s-Heerenbroek werd op 17 juli een overleden man aangetroffen. Na onderzoek is een natuurlijk overlijden vastgesteld. De identiteit van de man was tot afgelopen week een raadsel. Dankzij een tip van een politievrouw uit Noord-Nederland werd vastgesteld dat het een 62-jarige man uit Münster is. Hij is in het bijzijn van vier familieleden gecremeerd.

De man is april door zijn familie als vermist opgegeven. Hij had zijn woning destijds in zorgwekkende toestand verlaten. In mei is hij lopend aangetroffen in het noorden van Duitsland. De politieagenten die hem toen hebben gecontroleerd, hebben de status dat hij vermist was, toen opgeheven. Hier hebben ze de familie van de man later over in kennis gesteld. Hij maakte op dat moment een redelijk gezonde en heldere indruk.

De man is daarna diverse keren aangetroffen in Nederland maar heeft toen (on)bewust een valse naam opgegeven. In juni werd hij in de provincie Friesland aangetroffen door een politievrouw. Aan haar heeft de Duitse man wel zijn echte identiteit opgegeven. Echter toen zij hem had nagetrokken in het systeem stond hij niet (meer) gesignaleerd. Deze politievrouw zag vorige week toevallig de berichtgeving van de onbekende Duitse man op politie.nl. Ze heeft contact gelegd met de collega’s die de identiteit van de man onderzochten. De familie van de man is benaderd door de Duitse politie en zij herkenden hun broer van de foto die door de Nederlandse politie van hem was gemaakt. Daarna heeft er contact plaatsgevonden met de Zwolse politie.

Fred Sollie

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.