Kavóca presenteert zich in de Week van de Amateur Kunst

· leestijd 1 minuut Cultuur

Van 5 tot en met 12 september is het de Week van de Amateur Kunst (WAKK). Het Kamper Vocaal Ensemble ?Kavóca' presenteert zich in die week met verschillende activiteiten.


 

Cultuurplein

Op zaterdag 5 september start de WAKK op het cultuurplein bij het Kulturhus in IJsselmuiden. Deze middag presenteren culturele aanbieders uit de gemeente Kampen zich in en rond het Kulturhus met het ?Cultuurplein 2015'. Het wordt een middag vol met presentaties en workshops. De activiteiten vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur.

Kavóca Kids en twee getalenteerde jonge zangers van Kavóca, Chris Postuma en Sanne de Velde Harsenhorst, laten van zich horen van 12.30 tot 12.50 uur en van 15.15 tot 15.30 uur.

Forumdiscussie

Opwoensdag 9 september  is er in deQuintuszaal van Quintuseen forumdiscussie met als thema: ?Komt talent vanzelf boven drijven?' Luthine Postuma, dirigente van Kavóca en zangcoach,  is één van de panelleden. Zij heeft een passie voor het opleiden van jong talent en laat hen regelmatig podiumervaring opdoen, bijvoorbeeld in een eigentijds pop- en musicalprogramma in het Vestzaktheater van de Stadsgehoorzaal en in samenwerking met ?De Muziekbrouwerij'. Daarnaast participeren zij ook regelmatig in de kerkdiensten en sommige concerten van Kavóca.

 

Open repetitie

Op donderdag 10 september houdt Kavóca een Open repetitie in de Burgwalkerk van

20.00 tot 22.00 uur. Deze repetitie staat open voor belangstellend(e) zangers en publiek.

Voor gedreven amateurzangers die een uitdaging zoeken en ruimschoots tijd kunnen vrij maken, is er momenteel binnen het ensemble ruimte voor een eerste sopraan en een eerste tenor.

 

Open Monumentendag

De Week van de Amateurkunst eindigt met de Open Monumentendag op zaterdag 12 september. Kavóca levert ook daar haar culturele bijdrage.

's Middags om 16.00 uur geeft het ensemble een concert in de Buitenkerk in Kampen. Kavóca probeert aan te sluiten bij en invulling te geven aan het landelijke thema van de Open Monumentendag,  ?Kunst en ambacht'. De toehoorders kunnen luisteren naar werken van verschillende componisten, programmastijlen en landen, waaronder werken van Vivaldi.

Jurjan Lipke, orgelen piano. De toegang is vrij.

 

's Avondsom 19.30 uur presenteert Kavóca zich opnieuw. Dan in de Lutherse kerk in Kampen,  in verschillende bezettingen waaronder solo, duo, trio en kwartet. Ook zijn de Kavóca Kids in een klein onderdeel vertegenwoordigd.  Jurjan Lipke begeleidt Kavóca hier eveneens op piano. Dit concert wordt beschouwd als een ?meet & greet' voor en met de toehoorders aan de start van het nieuwe zangseizoen en wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

De toegang is vrij. Wel is er bij de uitgang een collecte ten behoeve van de onkosten.

 

Zie verder de website: www.kavoca.com

 

Inlichtingen:

Luthine Postuma, tel. 06-42251444  luthine@kavoca.com

Els Bosch: 06-10275887 henk.bosch@hetnet.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.