Afbeelding
foto Fred Sollie

Walstroomkasten aan IJsselkade

Politiek

KAMPEN - Het college van burgemeester en wethouders wil een aantal walstroomkasten aan de IJsselkade plaatsen. CDA Kampen steunt dat voorstel. Een jaar geleden heeft de lokale fractie al vragen gesteld naar aanleiding van gesprekken met omwonenden en ondernemers die overlast ervaren door het geluid en de diesellucht van aggregaten. Walstroom kan deze overlast wegnemen.

Omwonenden attendeerden fractievoorzitter Jan Marskamp en fractiesecretaris Niek Teune in december 2019 op een sterke diesellucht in de directe omgeving van hun woningen. Bij een oostenwind worden stank, lawaai en vuil van een aggregaat letterlijk tegen hun huizen geblazen. Schippers kunnen op dit moment echter niet om het gebruik van een aggregaat heen omdat er geen walstroom aan de IJsselkade beschikbaar is.

Marskamp: “Door walstroom zal de luchtkwaliteit en het leefklimaat enorm verbeteren. Het aantal cruiseschepen dat aanmeert is de afgelopen drie jaar bijna verdubbeld. Dit biedt prachtige economische kansen voor Kampen. Maar het mag niet zo zijn dat de komst van schepen ten koste gaat van het woongenot van de bewoners van de IJsselkade. Met walstroom kunnen we in de toekomst cruiseschepen blijven ontvangen en tegelijkertijd de geluids- en stankoverlast van de dieselaggregaten wegnemen. Wij steunen het voorstel van het college dan ook van harte”.

Fred Sollie

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.