Afbeelding
Foto Tennekes

Spandoek voor behoud erfgoed gestolen bij Bovenhaven

Politiek

KAMPEN - ‘Gemeente, zorg beter voor ons erfgoed’. Ruim twee weken stond de banner met deze oproep van GroenLinks bij de gesloopte villa aan de Boven Havenstraat. Zaterdag is de banner gestolen. Om de banner los te krijgen hebben de dader(s) gereedschap nodig gehad. Voor GroenLinks is dit de derde diefstal op rij. 

De fractie denkt dat het een gerichte actie is omdat de reclame van bij de sloop betrokken bedrijven er nog hangt. De partij neemt het hoog op. Er was toestemming om op deze plek een politieke uiting te plaatsen. GroenLinks vindt het belangrijk dat iedereen zich vrij kan uiten en voelt zich daarin opnieuw gehinderd. Bovendien jaagt het de afdeling op kosten. Fractievoorzitter Nieke Jansen: “Voor de zoveelste keer is een banner van ons gestolen. Respectloos. Het geeft nog eens aan hoe belangrijk het is dat de gemeente pal staat, niet alleen voor behoud van erfgoed maar ook voor de vrijheid van meningsuiting. GroenLinks krijg je zo niet klein. Er hangt vanmiddag een nieuw spandoek.” 

Er is aangifte gedaan bij de politie. De fractie roept mensen die zaterdagavond of -nacht iets hebben gezien dat te melden bij de politie of via info@groenlinkskampen.nl. GroenLinks hoopt dat de dader(s) het doek terugbrengen op de plek. In dat geval zal de partij de aangifte intrekken.

Fred Sollie