Afbeelding

Animo voor Prutloop blijft groeien

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN ? De 23ste editie van de Prutloop is zeer succesvol verlopen. Dit keer stonden er zo'n 250 deelnemers aan de start. Een ongekend aantal voor dit evenement. De grote toeloop gaf organisator Reinier Krediet een trots gevoel.

Het is nog niet zo lang geleden dat de Prutloop werd omarmd door een select groepje. Die tijd ligt inmiddels achter ons. Tegenwoordig komen de deelnemers al lang niet meer alleen uit Kampen. De Prutloop krijgt steeds meer aantrekkingskracht en naam. Bovendien trekt het evenement ook steeds meer kinderen.

Hoe zeer het evenement is gegroeid bleek vlak voor de start. De Buitendijksweg stond vlak voor de start vol met mensen. Nadat organisator Reinier Krediet traditioneel het startsein gaf met de Nederlandse vlag ging de groep van ruim 250 deelnemers van start. In tegenstelling tot andere jaren was het parcours ietwat gewijzigd. Dat betekende dat de deelnemers in het begin een aantal hekken als hindernissen moesten nemen. De eerste sloot kwam later. Door de hevige regenval van de laatste tijd waren de weilanden drassig en dat zorgde al snel voor natte voeten bij de deelnemers. Vlakbij de Zwartendijk moest de eerste sloot worden getrotseerd. Er zouden nog vele volgen, waaronder de beruchte dreksloot bij de atletiekbaan. Uiteraard ontbrak ook het zwemstuk onder de N50 door niet.

De Prutloop staat bekend om de gemoedelijkheid en sfeer. Daarbij zijn deelnemers niet te beroerd om elkaar te helpen. Een uitstekende helpende hand maakt het zoveel gemakkelijker om uit een diepe sloot te klimmen.

De Prutloop heeft een recreatief karakter. Voor de winnaars stonden er traditiegetrouw taarten klaar, die vervolgens door de aanwezigen gebroederlijk werden gedeeld in de kantine. Bij de heren ging de winst naar Jens Tybout. Jacqueline Rustidge, die voor het eerst meedeed en genoot, was het snelst bij de vrouwen.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00