Afbeelding

OnderdijksRun wil gestaag uitgroeien tot wijkevenement met allure

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN - Succes smaakt naar meer. Dat geldt ook voor de organisatie van de OnderdijksRun. Op zaterdag 3 oktober vindt de tweede editie plaats van de loop. Dit jaar mikt de organisatie op een verdubbeling van het aantal deelnemers.

Lopen is hot. In veel plaatsen schieten nieuwe loopevenementen als paddenstoelen uit de grond. In Kampen is dat niet anders. De laagdrempelige OnderdijksRun is hiervan een goed voorbeeld. De eerste editie trok vorig jaar maar liefst 350 deelnemers. Bijna een jaar later wordt de lat hoger gelegd. ?We mikken op een verdubbeling van het aantal deelnemers?, spreekt Bastiaan Winkelaar namens de organisatie. De voortekenen zijn goed. Bij de voorinschrijving is het aantal deelnemers inmiddels de vierhonderd gepasseerd. ?En in de laatste weken van de voorinschrijving gaat het normaal gesproken hard?, spreekt Winkelaar uit eigen ervaring.

Het parcours is niet veranderd en loopt door de wijk. Mensen kunnen ook nu weer kiezen voor de afstanden 3, 6, 10 en 15 kilometer. Ook wordt er weer een kidsrun over 1000 meter georganiseerd voor kinderen tot en met 12 jaar. Daarnaast is er een G-loop voor mensen met een beperking en daarmee is de OnderdijksRun vrij uniek. Ook dit keer heeft de OnderdijksRun de loop gekoppeld aan één goed doel. Via de site konden mensen hun stem uitbrengen op hun favoriete goede doel. Dat werd uiteindelijk de organisatie ETzZe IJsselmuiden, waar mensen uit de buurt die het moelijk hebben elke week kunnen eten en contacten kunnen leggen. Voor het eerst organiseert de organisatie van de OnderdijksRun ook een clinic. In zes weken worden deelnemers op dinsdag klaargestoomd voor de OnderdijksRun. De clinic is vorige week van start gegaan. ?Maar mensen kunnen zich nog aansluiten.? De kosten bedragen 4 euro per keer. De organisatie van de run is uitgebreid tot zes bestuursleden. ?Dat zorgt voor meer mankracht en we hebben meer kennis op bepaalde gebieden. Er is nu een goede balans.? Bij de tweede editie is het doel om het samenspel met de wijkvereniging te vergroten. ?We willen wat prominenter samenwerken. Er worden diverse activiteiten rondom de OnderdijksRun opgezet. Zo krijg je een beetje het idee dat je op een festival bent.?

De OnderdijksRun werd vorig jaar omarmd door de buurt, maar trok ook deelnemers uit alle hoeken van Nederland. Dat is ook dit jaar het geval. In de toekomst wil de organisatie op dezelfde voet verder gaan. ?We hopen in de toekomst nog populairder te worden en dat we uitgroeien tot een wijk-evenement met dezelfde allure als de 10 mijl van Zwolle-Zuid. Als je naam als loop gevestigd is, kun je alleen nog maar groter worden?, besluit Winkelaar.