Afbeelding
foto aangeleverd

“Een mooie kerst voor iedereen”

Algemeen

IJSSELMUIDEN - Voor Kerstavond, donderdag 24 december, heeft eeTze 20 huishoudens gevonden die 1 of 2 mensen te eten krijgen. eeTze gaat voor hen een Kerstmaaltijd bereiden, bestaande uit een 3-gangen menu, inclusief een sapje en iets lekkers voor bij de koffie.

Er worden 80 maaltijden bereid die over 20 dozen worden verdeeld. Elk huishouden ontvangt een doos met eten voor 4 personen. “Op die manier brengen we op Kerstavond mensen bij elkaar en kunnen we samen, in een gezellige huiselijke setting, volledig coronaproof, Kerst vieren. Een mooie Kerst voor iedereen, dat is onze insteek”, aldus de organisatie. “Omdat we geloven dat je Kerst niet alleen viert met eigen vrienden en familie, maar ook letterlijk met de mensen om je heen. Juist in de heftige lockdown, waarin we zien dat veel mensen geen bezoek meer durven te ontvangen, juist nu is het zo belangrijk om, binnen de corona-regels, contact met elkaar te houden”. 

Wie wil bijdragen aan dit initiatief kan een eeTze Kerstdoos (maaltijd voor 4 personen) sponsoren voor 30 euro. Dit kan worden overgemaakt naar rekeningnummer NL40TRIO0379693984 van ‘Het 8ste Werk’, onder vermelding van ‘Kerstdoos eeTze’. 

Wie mee wil helpen met koken of zich als chauffeur wil aanbieden, kan dat laten weten via eetzeijsselmuiden@gmail.com.

Fred Sollie