Open Hof
Open Hof Ab van Essen

Bijzondere viering kerstavond Open Hof

Ingezonden Ingezonden

Ook in tijden van corona organiseren kerken hun kerstavondviering. In de Open Hof doen ze dat op een creatieve manier. Muziekvereniging AMDG verleent haar medewerking en zo moet deze viering toch nog een bijzondere worden.

Zingen in de kerk is niet verstandig en extra muzikanten laten komen mag ook niet. Hoe kun je op zo’n speciale avond als kerstavond toch iets extra’s doen om mensen hoop te geven op een betere toekomst? In de Open Hof riepen ze de hulp in van muziekvereniging AMDG. Keurig volgens de coronaregels nam AMDG een aantal kerstliederen op. Deze opgenomen liederen worden tijdens de dienst afgespeeld en in de kerk wordt er dan door een kleine zanggroep meegezongen.

“Op deze manier kan er net wat meer in de dienst en juist nu we allemaal beperkt zijn, willen we de vreugde van kerstavond bij de mensen thuisbrengen” zegt voorganger ds. Lex Boot, “ik verheug me erg op de samenwerking met AMDG. Het wordt vast prachtig. Ik hoop dat we met elkaar een inspirerend uur mogen hebben.” Ds. Lex Boot gaat zelf voor in de dienst, die als thema “Lang verwacht…” meekreeg.

Zoals in zoveel kerken worden er geen bezoekers toegelaten, maar iedereen kan de dienst live volgen. Op de site van openhofkampen.nl staat de link “live stream kerkdienst”. Via deze link kan iedereen de dienst volgen. De dienst op 24 december begint om 19.30 uur.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 5 uur geleden