Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Henk de Velde voelt wel wat voor Kamper kampioenschap

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Hoe moet het nu verder met de voetbalcompetities nu de gedwongen pauze steeds langer gaat duren? DOS-trainer Henk de Velde pleit voor het afwerken van een Kamper kampioenschap. “Dat is aantrekkelijk voor alle clubs.”

De Velde heeft er een hard hoofd in dat de competities weer op tijd kunnen worden opgestart. “Als het heel lang gaat duren, kun je net zo goed een soort van Kamper kampioenschap organiseren. Met alle clubs uit de gemeente Kampen. Het is aantrekkelijk en wellicht kun je er een prijs aan koppelen.”

De Velde heeft ook nog een andere opzet in gedachten. “Je kunt straks de competitie weer hervatten. Vervolgens stop je en na een zomerstop pak je de draad weer op. Nadat de competitie is afgerond, is het winterstop. In januari start je met de voorbereiding en daarna begin de nieuwe competitie in februari of maart. Verschillende clubs hebben dit al diverse keren naar voren gebracht, maar dat is altijd van tafel geveegd door de KNVB”, aldus De Velde.

KHC-trainer Kenan Durmusoglu denkt niet dat het haalbaar is om de competities nog te hervatten. “We liggen er al zolang uit. Je hebt wel minimaal vijf á zes weken voorbereiding nodig om fit aan de competitie te kunnen starten.”

Wilsum-trainer Dick Schrijer hoopt dat zijn spelers nog aan de bak kunnen in de competitie. “Hoe de herstart eruit komt te zien, maakt me niet zoveel uit. Als we maar weer kunnen spelen. Iedereen hunkert ernaar.”

Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 11 uur geleden