Laatste zomerse wandeling van cultuurZIEN

Cultuur

KAMPEN - Op zaterdag 29 augustus houdt cultuurZIEN de laatste stadswandeling van deze zomer. Dit keer wordt gewandeld in het stadsdeel tussen Burgel en stadsgracht. De wandeling start om 14.00 uur op De Botermarkt en duurt ongeveer 1, 5 uur. De deelnamekosten bedragen 6 euro (met biebpas 5 euro).


In het stadsdeel voorbij De Burgel lag tot ver in de 19e eeuw een reeks kloosters, te midden van moestuinen en boomgaarden. Parkeerplaats De Bongerd verwijst hier nog naar. Deze 14e-eeuwse stadsuitbreiding wordt vaak als een mislukking gezien, maar klopt deze kwalificatie wel? Wie meegaat op 29 augustus maakt kennis met verschillende vormen van bedrijvigheid. Of griezelt mee met het verhaal over Geese Claes, die buiten de Broederpoort de ?waterproef' onderging.
Vooraf opgeven voor deelname is niet nodig, tenzij men met een groep komt. Voor meer informatie: www.cultuurzien.nl of tel: (038)331 10 24.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden