Afbeelding
foto https://www.zorgbelang-overijssel.nl/

Zorgbelang Overijssel wordt nieuwe uitvoerder onafhankelijke cliëntondersteuning in Kampen

Algemeen

KAMPEN - De gemeente draagt zorg voor adequate maatschappelijke ondersteuning van haar inwoners. Als mensen het lastig vinden hun hulpvraag duidelijk te formuleren en behoefte hebben aan hulp, dan kan een beroep worden gedaan op gratis onafhankelijke cliëntondersteuning. Per 1 januari 2021 wordt deze ondersteuning in de gemeente Kampen uitgevoerd door Zorgbelang Overijssel.

Onafhankelijke cliëntondersteuning is advies, informatie en ondersteuning voor mensen die zorg of hulp ontvangen of willen aanvragen. Dit kan betrekking hebben op allerlei terreinen, zoals onderwijs, jeugdzorg, werk, inkomen, zorg, wonen en welzijn. Zo kan een onafhankelijke cliëntondersteuner bijvoorbeeld helpen met uitzoeken waar problemen zitten en samen met de hulpvrager bekijken wat voor zorg of ondersteuning er moet komen. Ook kan zij helpen bij het regelen van de juiste hulp, het op elkaar afstemmen van verschillende soorten hulp en bepalen of de hulp goed heeft gewerkt. De cliëntondersteuner kan met mensen meegaan naar een gesprek, informeren over wet- en regelgeving of assisteren bij het regelen van hulp. Het doel van de ondersteuning is dat mensen weer zelf verder kunnen. Cliëntondersteuners stellen het belang van de aanvrager voorop en werken onafhankelijk, dat wil zeggen los van de gemeente, het zorgkantoor of zorgaanbieders.

Inwoners van de gemeente Kampen die gebruikmaken van onafhankelijke cliëntondersteuning zijn inmiddels geïnformeerd dat Zorgbelang Overijssel met ingang van 2021 deze ondersteuning voor haar rekening neemt. Meer informatie over de onafhankelijke cliëntondersteuning is te vinden op https://www.zorgbelang-overijssel.nl/voor-inwoners/clientondersteuning.

Fred Sollie

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 17 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00