Afbeelding
Foto: IJVV

Ibrahim Tuncer aan de slag als jeugdtrainer bij IJVV

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)IJSSELMUIDEN - Ibrahim Tuncer gaat komend seizoen aan de slag als jeugdtrainer bij IJVV. D Hij krijgt het team van JO16-1 van de club uit IJsselmuiden onder zijn hoede. Tuncer, die de afgelopen jaren werd geplaagd door blessureleed, maakte vorige week bekend dat hij stopt met voetballen.

Tuncer werd benaderd door Ricardo van der Weerd, hoofd jeugdopleiding bovenbouw bij IJVV. “Ik ken Ricardo al jaren en heb een goede band met hem. Ik was op zoek naar iets nieuws. Ik wil mijn horizon verbreden”, aldus Tuncer.

Als voetballer begon Tuncer bij VV Kampen. Vervolgens speelde hij in de jeugd bij KHC en Go-Ahead, waarna hij furore maakte bij KHC. Vervolgens speelde hij drie seizoenen bij WHC, waarna hij terugkeerde bij KHC. In oktober 2017 kreeg hij in de wedstrijd tegen SDV Barneveld een trap tegen zijn hoofd. Daardoor stond hij lange tijd aan de kant. Hij wist terug te komen op het veld in het einde van de competitie van 2017-2018, maar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg hij te maken met een hardnekkige heupblessure. Tuncer probeerde van alles, maar bleef klachten houden. Onlangs hakte hij de knoop door en besloot om te stoppen met voetballen.”

Bij IJVV begint hij aan een nieuwe fase in z’n leven. Als trainer wil hij zich de komende jaren ontwikkelen. Ricardo van der Weerd is blij met de komst van Tuncer.  “Vanwege zijn positieve karakter en uitstekende sociale vaardigheden stond Ibo, zoals men hem meestal noemt, al langer op de radar van IJVV. Na de verschuivingen binnen de jeugdopleiding kwam er een plekje vrij bij onze onder-16, dit leek ons een uitgelezen mogelijkheid om eens van gedachten te wisselen met Ibrahim. Uiteindelijk zijn we tot overeenstemming gekomen, waar wij als club zeer blij mee zijn.”

Gerard Meijeringh

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 14 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 20 uur geleden