Afbeelding

Stadsarchief Kampen brengt jaarverslag uit

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Het Stadsarchief heeft haar jaarverslag over 2014 uitgebracht. In het boekwerk doet het archief verslag van haar activiteiten.  ?Altijd al benieuwd geweest naar wat het Stadsarchief Kampen doet en bewaart??, dan biedt het Jaarverslag interessante informatie volgens de organisatie.

Er is naast het overzicht aan gebeurtenissen van het jaar 2014, een indruk gegeven van de collectie van het Stadsarchief Kampen. Foto's, oude kaarten, prenten, en charters (oorkondes) geven een goed beeld van de omvangrijke geschiedenis van Kampen en haar omgeving. ?Tekst en beeld vormen samen een rijk geïllustreerd magazine waar iedereen trots op mag zijn?, aldus de organisatie.

Stadsarchief Kampen
Het Stadsarchief herbergt de historie van de gemeente Kampen. Door de eeuwen heen hebben de gemeente en haar inwoners er tweeënhalve kilometer aan boeken, tekeningen, foto's, films, kranten en affiches verzameld. Dit zijn waardevolle bronnen: ze geven inzicht in uw familiegeschiedenis, de ontwikkeling van de omgeving en het maatschappelijk leven door de jaren heen. Bezoekers kunnen op dinsdag en donderdag deze archieven gratis raadplegen in de studiezaal. Er wordt hard gewerkt om de archieven te digitaliseren. Op dit moment is een groot aantal, waaronder bijna 20.000 foto's, al online te bekijken.

Het Gemeentearchief heeft onlangs een naamsverandering ondergaan. Sinds 11 augustus gaat de instelling verder onder de naam Stadsarchief Kampen. Dit omdat het archief steeds zelfstandiger opereert en meer van de gemeente af komt te staan. Ook de website en huisstijl hebben een metamorfose ondergaan. Neem een kijkje op www.stadsarchiefkampen.nl. Hier zijn ook de bijdragen van Verleden in Pixels te vinden die tweewekelijks in De Brug verschijnen.

Het verslag is gratis te ontvangen via info@stadsarchiefkampen.nl, (038) 337 07 70 of door een bezoekje te brengen aan de Molenstraat 28. Kijk op www.gemeentearchiefkampen.nl voor meer informatie.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 14 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 15 uur geleden