Drostenstraat
Drostenstraat foto bwij.nl

Sloop en nieuwbouw aan Drostenstraat

Algemeen

IJSSELMUIDEN - De flats aan de Drostenstraat worden vervangen door nieuwbouw. De sloop van Drostenstraat 1 t/m 24 staat begin 2021 gepland. De sloop van Drostenstraat 25 t/m 48 volgt ongeveer een jaar later.

In de nieuwbouw komen verschillende types appartementen. De appartementen hebben 1, 2 of 3 slaapkamers en de gebouwen krijgen 4 woonlagen. In tegenstelling tot het huidige gebouw, komen er ook een aantal appartementen op de begane grond. De appartementen op de 2e, 3e en 4e woonlaag zijn met een lift bereikbaar.

Voor de appartementen komen alle doelgroepen in aanmerking. Doordat de appartementen gelijkvloers zijn, zijn ze ook geschikt voor senioren. De locatie en afmeting van de gebouwen komt ongeveer overeen met de bestaande situatie.

BeterWonen IJsselmuiden zorgt voor vervangende woonruimte als woningen worden afgebroken. Hierover voert zij met alle bewoners gesprekken. De woningen die door verhuizing tijdelijk beschikbaar komen, worden verhuurd door CareX. Meer daarover staat op https://bwij.nl/ik-wil-huren/info-voor-woningzoekenden/tijdelijke-verhuur-drostenstraat

Wie interesse heeft vooor dit project kan dat onder vermelding van adresgegevens en e-mailadres via info@bwij.nl doorgeven. Er wordt dan een nieuwsbrief verstuurd als er informatie beschikbaar is.

Fred Sollie

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.