Uitzicht vanuit Leescafé Paatje
Uitzicht vanuit Leescafé Paatje Bibliotheek Kampen

Meer ophaalmomenten afhaalbieb

Algemeen

KAMPEN - Met de verlenging van de lockdown tot en met 2 maart blijft de Bibliotheek in Kampen en IJsselmuiden gesloten voor publiek. Om thuis boeken en tijdschriften van de Bibliotheek te kunnen blijven lezen is er de afhaalbieb. Gereserveerde boeken kunnen daar worden opgehaald. Vanaf maandag 8 februari worden de ophaalmomenten uitgebreid.

Boeken kunnen gereserveerd worden via www.bibliotheekkampen.nl en de bieb-app Wise. Vanwege het succes van de Afhaalbieb moet rekening gehouden worden met een langere verwerkingstijd. Zodra de reservering klaarstaat ontvangt men bericht en kan naar de klantenservice worden gebeld om een ophaalmoment af te spreken: (038) 331 21 01. De klantenservice is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. 

Ophalen

Het ophalen kan alleen op afspraak en binnen  bepaalde tijdsblokken: Kampen: maandag t/m vrijdag, 10.00 – 12.00, 12.00 – 14.00 en 14.00 – 16.00 uur. IJsselmuiden: maandag, woensdag en vrijdag, 14.00 – 16.00 uur. 

Inleveren

Bij het ophalen van de reservering kunnen ook eerder geleende boeken ingeleverd worden. De uitleentermijn van alle uitgeleende boeken wordt door Bibliotheek Kampen verlengd zolang de Bibliotheek vanwege de lockdown gesloten moet blijven. Leners hoeven niet bang te zijn voor een boete.

Digitaal lezen en luisteren

Leden van Bibliotheek Kampen kunnen met hun abonnement ook gratis gebruikmaken van de OnlineBibliotheek.nl, met duizenden e-books, luisterboeken en de Digitale tijdschriftenbieb.

Bibiotheek-Aan-Huis

Voor bibliotheekleden die graag willen blijven lezen maar wegens leeftijd, ziekte of beperkingen niet naar de Bibliotheek kunnen gaan, is er de gratis service Bibliotheek-aan-huis. Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen regelmatig nieuwe (grootletter-)boeken, dvd’s of andere materialen thuis worden bezorgd. Voor meer informatie en opgave: Jolanda Heldoorn, (038) 331 21 01.

Fred Sollie

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57