Afbeelding
foto aangeleverd

Zalk heeft per 1 maart een buitenschoolse opvang

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZALK - Vanaf maandag 1 maart heeft Zalk een buitenschoolse opvang: BSO Oranje. Zoals de naam al zegt, vindt de opvang plaats in De Oranjeschool, aan de Burgemeester van Vleutenstraat 10 in Zalk. Het is de eerste en de enige bso in het dorp.

De bso wordt gerund door IRIS Opvang. IRIS Opvang en De Oranjeschool zijn beide onderdeel van IRIS Christelijk onderwijs & opvang. ‘We werken nauw samen’, zegt Teun Jelle de Vries, die al ruim tien jaar directeur is van De Oranjeschool in Zalk. ‘Dat blijkt ook wel uit het gegeven dat de pedagogisch medewerker van de bso overdag onderwijsassistent is op onze school. Zij kent de kinderen persoonlijk en weet hoe ze in elkaar steken. Zij heeft al een band met ze.’

Spelen en tuinieren

De bso begint met een klein groepje, van ongeveer zes kinderen. ‘Na schooltijd kunnen ze op de bso buitenspelen, knutselen, spelletjes doen, kletsen of in de moestuin met hun handen in de aarde’, zegt De Vries.

De bso is open op maandag, dinsdag en donderdag. Zodra de school sluit tot 18.30 uur en indien nodig ook in vakanties. Dan kunnen de kinderen van BSO Oranje terecht op een locatie van IRIS Opvang in Kampen.

De opvang vindt plaats in een van de klaslokalen, die na schooltijd in een handomdraai wordt omgetoverd tot een ruimte waar kinderen volop kunnen spelen. ‘Een gezellig zitje, een tafel om samen aan te zitten en in de toekomst een aanrecht met kooktoestel waar kinderen zelf iets kunnen koken’, beschrijft De Vries.

Enige bso van Zalk

De bso van IRIS Opvang is de eerste en tot nu toe enige in het dorp Zalk. ‘Het initiatief komt van Gastouderbureau Tante Vroesh. Zij hadden een goed plan liggen en IRIS Opvang is aangehaakt om het mogelijk te maken. De bso is gerealiseerd om in de behoefte van ouders te voorzien. De Oranjeschool heeft tachtig leerlingen, waarvan een deel van de ouders na schooltijd werkt of andere verplichtingen heeft en dus graag een beroep doet op opvang.’

Aanmelden

Naast kinderen die op De Oranjeschool zitten, zijn ook kinderen van andere basisscholen uit de omgeving van Zalk van harte welkom op BSO Oranje. Als de landelijke coronamaatregelen het toelaten, opent de bso op maandag 1 maart. 

Meer informatie over de bso: (038) 333 38 98 of administratie@irisopvang.nl. Meer informatie over De Oranjeschool: directie@oranjeschoolzalk.nl. Aanmelden voor de bso kan bij IRIS Opvang: www.irisopvang.nl/inschrijven.

Fred Sollie