Afbeelding

Raadspraat: Zomerreces; vooruitkijken en terugblikken

· leestijd 1 minuut Algemeen

"Het is zomerreces! Een tijd om afstand te nemen, terug te blikken en vooruit te kijken. Aan mij de eer om de lezer op de hoogte te brengen van de gebeurtenissen in de afgelopen periode. Ik ben woonachtig in IJsselmuiden en sinds februari mag ik de SGP vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Inmiddels draait het huidige college een half jaar en er hebben veel onderwerpen op de agenda gestaan.

Met name in de laatste periode moesten nog diverse voorstellen door de verschillende commissies besproken en behandeld worden in de gemeenteraad. Zo stonden de verplaatsing van de gemeentewerf en de uitbreiding van sporthal Reeve op de agenda. Met name deze twee zaken hebben veel tijd gekost. Zeker gezien de verschillende belangen die hierbij meespeelden. Bij diverse punten die de agenda passeerden, hebben wij als partij afwegingen moeten maken, die geen afbreuk zouden doen aan de doelstellingen die we onszelf hebben opgelegd. Eén van deze doelstellingen is om de financiële reserves weer op de beoogde 5 miljoen te brengen. Geen geringe opgave. Daardoor moeten er wel eens keuzes worden gemaakt. Om deze reden hebben wij tégen het voorstel gestemd om sporthal Reeve uit te breiden. De SGP heeft eerst via een amendement geprobeerd om de gevraagde investering te vinden binnen het sportbudget. Dit amendement haalde geen meerderheid in de raad.

Wel zijn wij als SGP meegegaan in het voorstel tot verplaatsing van de gemeentewerf, hoewel we hier ook onze bedenkingen bij hadden. Bijvoorbeeld: Het afwijken van de aanbestedingsregels, de belangen van de omwonenden en met name de haast waarmee het voorstel behandeld moest worden. Hierdoor zou een goede afweging van alle belanghebbenden in gevaar kunnen komen. Nadat in de commissievergadering en de raadsvergadering de wethouder uitvoerig op al deze zaken is ingegaan en toegezegd heeft met al deze zaken rekening te houden, zijn wij uiteindelijk hierin meegegaan. De inhoud van de overeenkomst tot realisatie van een nieuwe gemeentewerf gaf daarin de doorslag.

In dit kader verwijs ik ook naar onze website (kampen.sgp.nl) waarop onze inbreng staat geplaatst. Bij alle voorstellen die in de gemeenteraad behandeld worden, zit niet alleen een financiële-, maar ook een menselijke kant. Ook hierin nemen wij als fractie onze verantwoordelijkheid. In de afgelopen periode moesten ook ingrijpende beslissingen genomen worden op het gebied van Zorg en Welzijn. In dit verband zijn we content met onze wethouder die verantwoordelijk is voor deze portefeuille. Bij dit alles moeten wij niet vergeten dat wij in afhankelijkheid leven van Heere, bij Wie alleen wijsheid en kracht te vinden is. Tenslotte wens ik iedereen een goede vakantie toe."

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21