Afbeelding
Foto: Go Ahead Kampen

Go Ahead Kampen door met vijftal, Terpstra en Lanting vertrekken

Sport

KAMPEN - Bram van Enk, Kees Tol, Nick Kuipers, Nick van der Kooi en Wail Doufikar spelen ook volgend seizoen voor Go Ahead Kampen, dat doelman Joar Terpstra kwijtraakt aan hoofdklasser SDC Putten.

Het vertrek van Terpstra, die als zeventienjarige een seizoen bij PEC Zwolle speelde, valt de technische commissie rauw op het dak. “Ondanks een eerdere toezegging om te blijven heeft Terpstra ervoor gekozen om naar SDC Putten te vertrekken. We gaan op zoek naar een nieuwe doelman.” Terpstra bewandelt dezelfde weg als spits Wilbert Wessels. De tc van de Kamper eersteklasser heeft zelf besloten om het contract met middenvelder Michael Lanting (36) niet te verlengen.

Voor Van Enk wordt het zijn zesde seizoen in dienst van de roodgelen. Tol, Kuipers, Van der Kooi en Doufikar gaan na de zomer hun tweede seizoen in. Go Ahead baarde vorig jaar opzien met de komst van Volendammer Tol, die de overstap maakte van zondaghoofdklasser Alphense Boys. Eerder speelde de spits bij SV Spakenburg samen met Adi Draganovic en Michael Lanting. 

Vorige week werd al bekend gemaakt dat Jurrian Zandbergen, Nick Hendriks, Laurens van Keulen, Niek van Enk, Tim Sleifer, Sven Hellendoorn, Renee Agterhuis, Rob ter Horst, Dennis van der Wal en Adi Draganovic hun contract hebben verlengd tot en met de zomer van 2022.

Er liggen inmiddels vijftien spelers vast voor het seizoen 2021/2022. De komende periode gaat de technische commissie zich beraden op welke posities er intern of extern ingevuld moeten worden.