Afbeelding

270 helpende handen gezocht bij hoogwater Kampereiland

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Om de buitenpolders van Kampereilanden (tussen het Zwarte Meer en de oude Zuiderzeedijken) te beschermen tegen overstroming, richt waterschap Groot Salland een nieuwe Brigade op: de KEI Brigade. Dit is een vrijwilligersteam van 270 man en vrouw sterk dat in actie komt als hoogwater dreigt te ontstaan.

Aanmelden kan nu. Iedereen die fit is, boven de 18 jaar en woonachtig in de omgeving van Kampen/Kampereiland is welkom! Aanmelden kan op de website van het waterschap: www.wgs.nl/kei. Hier is ook meer informatie te vinden over de functies, voorwaarden en werkwijze. Geïnteresseerden zijn na aanmelding op de website, van harte welkom op de informatie/instructieavond op woensdagavond 30 september 2015.
In de komende maanden richt het waterschap op diverse plaatsen langs de dijk zandzakkendepots in. Als hoogwater dreigt te ontstaan, dan wordt de nieuwe KEI Brigade gemobiliseerd. Binnen een uur zijn zij op locatie en in actie om binnen een paar uur de zandzakken op de dijk te leggen. Zo zorgt de Brigade ervoor dat de dijk tijdelijk wordt versterkt en daardoor een hoger veiligheidsniveau bereikt. De zandzakken blijven liggen tot het voorjaar.
Dijkwachtersorganisatie en Hoogwater Brigade Kampen Midden.
Waterschap Groot Salland werkt al jaren met vrijwilligers om de waterveiligheid in het gebied te borgen. Als er dreiging van hoogwater is, kan het waterschap rekenen op 600 Dijkwachters die de dijken bewaken en 200 Hoogwater Brigadiers die de waterkering bij Kampen sluiten. Aangezien deze groep beschikbaar moet zijn voor deze taak, kunnen zij niet worden ingezet op Kampereiland. Daarom wordt er een nieuwe Brigade in het leven geroepen.