Afbeelding
aangeleverd

3 voordelen van een dakkapel

Partnerbijdrages

Je denkt aan het ombouwen van de zolder in een slaap- en/of studeerkamer. Maar er zijn weinig stopcontacten, de vloer moet worden afgewerkt, kastruimte ontbreekt en voor een studeerkamer is er onvoldoende verwarmingscapaciteit. Daarbij komt dat er maar weinig daglicht binnenvalt, er vrijwel geen uitkijk naar buiten is, er weinig verse lucht binnenkomt en hoewel de zolder een grote vloeroppervlakte heeft, is die moeilijk te benutten vanwege het schuine dak. In dit artikel kunnen niet alle genoemde aspecten aan de orde komen en concentreren we ons op het gebrek aan daglicht, uitkijk, verse lucht en bruikbare ruimte. Een dakkapel is een oplossing. We hopen je met dit artikel te helpen bij het opstellen van een wensenlijstje voor het aanvragen van een dakkapel offerte

Wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een uitbouw in een schuin dak. Het bestaat uit een raamkozijn met ruit. De zijkanten hebben de vorm van een driehoek. En een dakkapel heeft natuurlijk een dak.

Meer daglicht

Doorgaans heeft een zolder niet meer dan een dakraampje, waardoor weinig licht binnenkomt. De zolder wordt met name verlicht met lampen. En die verbruiken energie en het is ook gewoon niet prettig om geen zonlicht te hebben. De grootte van het glasoppervlak kan je afstemmen op hoeveel licht je wilt dat er binnenkomt.

Uitzicht naar buiten

Je hoeft niet claustrofobisch te zijn, om moeite te hebben met het feit dat het zicht naar buiten nogal beperkt is. Een dakkapel neemt dat bezwaar weg. Als je de zolder als studeerkamer gaat worden gebruikt, zou je voor de zijde van het huis voor de dakkapel, die zij kunnen kiezen die de meeste inspiratie biedt.

Verse lucht

Door een bestaande pijp door het dak heen naar buiten komt weinig verse lucht binnen. Net als de afwezigheid van zicht naar buiten, kan de afwezigheid van een raam dat open kan een beklemmend gevoel geven. En we hebben natuurlijk voldoende zuurstofrijke lucht nodig.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.