Afbeelding

't Is maar wat in disse stad

· leestijd 2 minuten Algemeen

't Kost mien altied de grootst mogeli'jke muuite um een Kampen te vargeliekn met Zwolle, maar in dit geval toch maar een keer doen, doar em ze ook al een tietien een ondergronds ofval systeem, en ik eb ies e keekn oe 't  doar warkt. En wat mien metene opviel det de vul opening breder is dan die in Kampen. Ik eb 't op e meetn in Zwolle is ie 60 cm en in Kampen 40 cm. Det betekent daj in Zwolle met gemak een volle veertig liter zak in de vulopening kwiet kunn. Ik kieke van mien ?uus op zo'n ofval bak en ik zie det gemartel en det gepruts um een volle zak in de container te kriegn, wat dus meestal niet lukt. En det betekent twee keer een ?alleve zak, en dus, twee keer betaaln. En de gemeente is financieel de lachende darde. Woarumme mut toch in vredesname in Kampen altied opni'j ?t  wiel  uut e vunn worrn. In principe bin d'r maar twee oplossingn of andere bakken of 't stortings tarief met de ?elfte noa beneedn, ik dorve d'r een goeie flesse wien op te zettn det det niet giet gebeurn. Ik wense de overleg groep veule starkte as ze weer in september bi'j de gemeente an toafel zittn.

Ik ad zo graag veur de vakansie met een positief stukkien of willn sluutn, maar 't lukt mien niet, de gemeente giet de gemeentewarf verplaatsn van Kampen noar Iesselmuudn, en now citeer ik eem een stukkien uut ?de Brug?, van dartig juni (citaat) De gemeenteroad is d'r niet bi'j betrokkn, buurtbewoners bin niet geinformeerd, en menig roadslid sprak van het treedn met voetn van 't eigen anbestedingsbeleid van de gemeente. Maar ondanks veule twiefels en puntn van kritiek gaf de road in meerder'eid áar fiat an de ver'uzing van Kampen noar Iesselmuudn.(einde citaat). En doar wor ik now een bietien treurig van, wat ef die road de laatste tied toch veule an gezag in e levert, in plaase te loatn zien det ze ?t ?oogste bestuursorgaan bin in 't democratische systeem en det ze ?oar op de koezn en een eigen mening em, maar nee ?eur, wel kritiek levern maar uuteindeli'jk loopn ze as makke skoapn achter 't college an.

Kampen ef gold in de vingers  maar 't mut wel geregelt op e poest worrn, zo ook de stranties langs de Iessel, unieke plekkies woar 't zomers goed toevn is, allenig noa 't aangenaam verpoozn blef achter de rommel en de doozn. Gelukkig is d'r now een burger die 't initatief nemp en een oproep dut um de stranties s'oams skone achter te loatn, maar of de gemeente meer bakkn giet plaasen of det ze zelf ?un ofval mee muttn neemm is niet elemoale dudeli'jk want in mien beleving wordt 't gedoogd en is 't niet legaal, dus det zal nog wel de neudige discussie tot gevolg em. Toch zie doar veule mensen genietn en 't zol grote zunde weezn as doar een ende an kump.

Ik wense jullie allemoale een zunnige vakansie woar oj ?m ook deur brengn, en aj saamt weer uutgerust weerumme bin, dan goan we gewoon weer varder, want d'r is altied wel wat in disse stad.

Appien Floep