Afbeelding
Aangeleverd

Wat is de beste airco voor een zuinig energieverbruik?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Steeds meer mensen gaan het nut van een airco in huis inzien. Niet gek dat deze apparaten de laatste jaren als warme broodjes over de toonbank gaan. Wil je ook een airco kopen? Dan kijk je vast en zeker naar de prijs van het apparaat. Toch is het verstandig verder te kijken dan de aankoopprijs. Een airco verbruikt immers ook stroom. Wil je dat een airco jou zo min mogelijk kost? Dan ben je mogelijk benieuwd naar de beste airco voor een zuinig energieverbruik. Wij helpen jou deze tekst de beste airco te vinden. 

Welk energielabel heeft het apparaat?
Sommige mensen kiezen voor een vaste airco. Deze laat je installeren door een professional. Dit brengt kosten met zich mee en daar zit jij mogelijk niet op te wachten. Gelukkig is dit niet noodzakelijk. Nee, want je kunt namelijk ook voor een mobiele airco kiezen. Het aanbod mobiele airco’s is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Als je een airco met een zuinig energieverbruik wilt, raden wij je aan naar het energielabel te kijken. Kies in dat geval voor een airco met minimaal energielabel A. Dit label heeft een groene kleur, wat aangeeft dat het apparaat relatief weinig energie verbruikt.

Vergelijk verschillende airco’s met elkaar
Doordat er tegenwoordig zoveel verschillende airco’s zijn, is het niet eenvoudig om er eentje met een zuinig energieverbruik te vinden. Een mobiele airco test biedt in dat geval uitkomst. Dankzij deze test zie je binnen een handomdraai welk energielabel verschillende mobiele airco’s hebben gekregen. Daarnaast wordt in een oogopslag duidelijk wat het koelvermogen (BTU) is en voor welke ruimte het apparaat geschikt is.

Waar koop je een airco?
Kijk je naar de mobiele airco test van Airco-review.nl? Dan kost het je niet of nauwelijks moeite om de beste airco voor een zuinig energieverbruik te vinden. Bijkomend voordeel is dat je de betreffende airco ook direct kunt kopen. Airco-review.nl stuurt jou namelijk meteen door naar de site die het apparaat verkoopt. Bestel je de airco hier? Dan heb je deze binnen de kortste keren in huis, waardoor de temperatuur snel een stuk aangenamer wordt.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.