Afbeelding

Leerlingen groep acht ?Dirk van Dijk' uitgezwaaid

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De scholieren van groep acht van de Dirk van Dijkschool waren woensdag 1 juli voor de laatste keer op hun school. De eindmusical was een paar weken daarvoor al op prachtige wijze in Quintus vertoont, maar nu was de laatste dag toch echt aangebroken.

Hun laatste Dirk van Dijkdag was georganiseerd door tien enthousiaste ouders vertelt de school. ?En het moet gezegd: De plannen waren goed geheim gebleven voor de kinderen, de speculaties waren niet van de lucht.?
?De ochtend begon op school met als eerste verassing de door hen beschilderde stoeptegels die prominent voor de ingang van hun schoolgebouw in het schoolplein waren gelegd. Een jarenlange herinnering aan deze groep. Een traditie is hiermee geboren; in de loop van de jaren komt het schoolplein vol te liggen met kleurige tegels, is de verwachting. Vervolgens werden ze letterlijk uitgezwaaid door 260 kinderen van de school welke allemaal een vlaggetje hadden versierd voor hen als afscheidscadeau. Vervolgens togen de scholieren naar de stad om daar in de gezelligheid van ?Live Life? een vossenjacht te houden. Dat was flink zoeken deze ochtend tussen de diverse pluimage die hiervoor in de stad rondliepen. ?
?'s-Avonds kwamen alle leerlingen van groep acht echt voor de laatste keer, feestelijk uitgedost, hun school in. Na een goede maaltijd werden ze op feestelijke wijze door een limo naar het feest gereden. Dit was weer een van de hoogtepunten van de dag, zelfs voor alle leraren die zich de kans ook niet lieten ontnemen om zich door de limo te laten rijden. Binnenkomend werden de 8e groepers door de band ?Radio Activ? warm onthaald, het feest ging onmiddellijk van start.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 10 uur geleden