Jennifer Frijlink legde haar dichtbundel ook bij Boekhandel Bos
Jennifer Frijlink legde haar dichtbundel ook bij Boekhandel Bos (foto: Maarten van Gemert)

Dichtdebuut Jennifer Frijlink genomineerd voor Boekgoud 2020

Algemeen

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – Met de bundel ’Gedichten van een jonge vrouw’ is Jennifer Frijlink genomineerd voor de publieksprijs ’Boekgoud 2020’. Haar dichtdebuut presenteerde ze in oktober bij Boekhandel Bos. Uitgeverij BoekScout heeft haar genomineerd voor hun prijs van het lezende publiek waarop gestemd kan worden tot 1 maart.

Aanvankelijk op therapeutische basis, vertrouwde Jennifer Frijlink (25) haar vele gedachten aan het papier toe. In oktober legde ze haar dichtbundel bij Boekhandel Bos. Haar gedichten slaan aan. Ze krijgt positieve reacties en bij Waanders in Zwolle en Vivant in Hasselt raakte de eerste druk zelfs uitverkocht waarna een tweede oplage volgde.

De gedichtenbundel ’Gedichten van een jonge vrouw’ geeft een inkijkje in de beslommeringen van een jonge vrouw. De reacties komen van mensen die de dichtbundel zelf hebben gelezen en mensen die het hebben gekocht om cadeau te geven: ”Iedereen heeft wel een gedicht gevonden dat op hen aansluit,” aldus de debuterende dichteres, ”ze vinden herkenning”.

De prijzen worden groots uitgereikt op het kantoor van de uitgeverij in Soest. Frijlink reist straks ook af naar Soest en zou de prijs binnenhalen “boektastisch” vinden. Dat woord fluisterde de dichtbundel zelf Frijlink in. Het boek dat zichzelf prachtig gevuld vindt met gedichten vraagt iedereen om een stem uit te brengen op https://BoekGoud.nl/stemmen/11071.

Onder het artikel bij Kamper Nieuws zijn twee gedichten te lezen voor wie de bundel (nog) niet heeft. Het gedicht hieronder ontstond naar aanleiding van een stralende boom in het Stadspark.


Deze boom in het Kamper Stadspark inspireerde Jennifer Frijlnk (eigen foto)

Boom

De plek waar hij gaat staan
Kan hij niet kiezen

Elk seizoen past hij zich aan, hij heeft geen keus
Dat heeft hij wel in de smiezen

Hij accepteert
Groeit uit tot de mooiste reus

Hij creëert
De weg van zijn eigen geluk

Hij wordt de beste versie van zichzelf
En dat zonder enige druk

Maak er het besef van, ook jij weet dat jij het kan