Voordelige airco-controle bij Auto Renz

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Met het warme weer van de afgelopen week in het achterhoofd kent iedereen het nut van een goed werkende airco in de auto. In de file staan in die hitte en de airco werkt niet is niet echt een pretje. Maar een airco koelt niet alleen, het haalt ook het vocht uit de lucht en dat is in ons natte klimaat geen overbodige luxe.

Die twee eigenschappen zorgen voor een aangename koele stroming in uw auto. Maar een airco doet meer, het houdt ook stof en micro organismen tegen wat weer een goed middel is tegen hooikoorts. Dat droge lucht in de herfst en winter erg belangrijk is, is wel duidelijk. De ruiten beslaan niet dat is een niet geheel onbelangrijk veiligheidsaspect.
Soms ruikt de airco muf. Condens vermengt zich dan met stof wat in het interieur zweeft. Als dan de airco wordt ingeschakeld blaast ie een muffe lucht naar binnen die wordt veroorzaakt door schimmels in de airco. Niet echt lekker om in te ademen. Een airco is een gesloten systeem met een pomp en een verdamper. Het koudemiddel wordt door de pomp, welke door de motor wordt aangedreven, rondgepompt. Dit koudemiddel vermindert met 20 procent per jaar. Gebruik de airco regelmatig. Hierdoor vermindert u slijtage van de pomp en de aircolagers. Als het erg warm is zet dan zo mogelijk tien minuten voor u in de auto stapt de ramen tegen elkaar open zodat de ergste warmte er al uit is. Dan hoeft de aircopomp niet zo hard te werken en is er minder condensvorming. Ligt er eens een plas water onder uw auto dan hoeft u niet te schrikken, dit is condenswater dat via de verdamper wordt afgevoerd.
Eenmaal per jaar een aircocontrole en bijvullen en een geurbehandeling is geen overbodige luxe. Voor het behoud van de airco en nog belangrijker, uw gezondheid.

U kunt bij ons tot 31 juli 2015 uw airco laten controleren en afvullen voor slechts 59,50 euro.

Auto Renz
Industrieweg 10
(038) 331 47 01