Afbeelding

Vijf nieuwe wijkagenten

Algemeen

KAMPEN - De politie gaat zoveel mogelijk wijkgericht werken. Er worden meer wijkagenten aangesteld om een positieve impuls te geven.

Door deze verschuiving van capaciteit is er ook ruimte voor verplaatsing van de huidige wijkagenten. In Kampen zijn vijf nieuwe wijkagenten aangesteld. Met de komst van de Nationale Politie is gekozen voor meer gebiedsgebonden politiezorg. Er zijn robuuste basisteams geformeerd om dichtbij en samen met burgers en het gezag te werken aan veiligheid. Het robuuste basisteam IJsselland Noord omvat de gemeenten Kampen, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Staphorst. Het team voert de kerntaken van de politie uit: de basispolitiezorg. Wijkagenten vervullen daarin een hoofdrol. Zij weten wat er in hun wijk speelt en welke kwesties aandacht vragen.
De gemeente Kampen heeft één wijkteam met een aantal wijkagenten en een wijkagent die de coördinatie van het wijkteam voor zijn rekening neemt. Het team wordt versterkt met wijkagenten Gerald Horst, Ewout Eshuis, Stefan Groothuismink en Jolyke Cnossen. Bas Westenberg is coördinerend wijkagent. Wijkagenten Jan Veenstra, Henri Maurer, Harm Botter en Jean Louis Becker waren al werkzaam in Kampen.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.