Hilde Palland (CDA)
Hilde Palland (CDA) Rick Meinen

Kandidaat-Kamerleden presenteren Akte van Oost

· leestijd 1 minuut Politiek

REGIO - Kandidaat-Kamerleden uit Oost-Nederland van negen politieke partijen presenteren op 4 maart gezamenlijk De Akte van Oost. Hierin verklaren zij zich in te zetten voor de economie van Oost-Nederland en voor andere belangrijke thema’s als wonen, bereikbaarheid, landbouw en natuur, de energietransitie en de inzet van nieuwe technologie. Het is voor het eerst dat een brede vertegenwoordiging van kandidaat-Kamerleden in aanloop naar de verkiezingen een dergelijke regionale verklaring presenteert.

De kandidaat-Kamerleden die meedoen zijn van de partijen SP, GL, PvdA, Volt, D66, CDA, VVD, CU en SGP. De betrokken kandidaat-Kamerleden ondersteunen in de Akte van Oost de oplossingen en innovaties in Gelderland en Overijssel, zodra zij in de Tweede Kamer gekozen zijn. De gezamenlijke verklaring wordt gepresenteerd tijdens de webcast Kracht van Oost op 4 maart.

Deelnemers webcast

Aan de webcast wordt deelgenomen door demissionair minister Bas van ‘t Wout (EZK), Commissaris van de Koning Andries Heidema (Overijssel), Commissaris van de Koning John Berends (Gelderland), Dorothee Feller (Regierungspräsidentin van het Regierungsbezirk Münster) en Sigrid Helbig (The Economic Board).

Kracht van Oost 2.0

Onderzoeker Oedzge Atzema presenteert tijdens het digitale congres de uitkomsten van Kracht van Oost 2.0. Wetenschappers hebben bij dit onderzoek heel gedegen in kaart gebracht wat de kracht van de ruimtelijke-economische structuur van Oost-Nederland is. Ze hebben zich ook de vraag gesteld in deze structuur voldoende klaar is voor de toekomst. Het is een vervolg op de eerste versie van Kracht van Oost uit 2016. Kandidaat-Kamerleden hebben zich voor de Akte laten inspireren door de Kracht van Oost en recente werkbezoeken aan Oost-Nederland.

‘Unieke verklaring’

Andries Heidema (CdK Overijssel) is erg blij met de Akte: “Het is toch wel uniek te noemen dat kandidaat-Kamerleden uit onze provincies voorafgaand aan de verkiezingen met een dergelijke verklaring komen. Er blijven politieke verschillen, maar voor de kiezer is het ook mooi om te zien dat partijen elkaar voor belangrijke thema’s in  Oost-Nederland juist weten te vinden.”

John Berends (CdK Gelderland) is het hier van harte mee eens: “Dit is veelbelovend voor de samenwerking met Den Haag in de komende jaren. Oost-Nederland laat hiermee precies zien waar we goed in zijn: samenwerken en voorop lopen.“

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 14 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41