Klimaatalarm Zwolle

Ingezonden Ingezonden

ZWOLLE - Op woensdag 14 maart vanaf 14:00 vindt het grote landelijke klimaatalarm plaats. Op meer dan 40 locaties protesteren mensen voor een betere aanpak van de klimaatcrisis. In Zwolle wordt dit evenement georganiseerd door onder andere Fridays for Future, Extinction Rebellion en Grootouders voor het Klimaat. Vanaf 14:00 laten zij van zich horen vanuit Park de Wezenlanden, direct achter het provinciehuis.

Klimaat
De organisaties willen middels een programma met verschillende sprekers en artiesten aandacht vragen voor de klimaatcrisis. Ze roepen de lokale en landelijke politiek op deze crisis serieus te nemen en te bestrijden. In het bijzonder wordt aandacht gegeven aan lokale initiatieven die bijdragen aan een leefbare wereld, nu en in de toekomst.

Veiligheid

Tijdens de demonstratie zijn mondkapjes verplicht en wordt 1,5 meter afstand gehouden. Bij ziekte wordt gevraagd niet te komen, maar online mee te doen. Hiervoor bestaat de hashtag #KlimaatAlarm. Aanmelden kan via de website www.klimaatmars2021.nl en de facebookpagina (tinyurl.com/yd52wgnp).

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21