Afbeelding
Foto: Eigen foto

Maarten Heijenk van DeDrontenaar.nl wint NNP-aanmoedigingsprijs

Algemeen

KAMPEN – Redacteur Maarten Heijenk van DeDrontenaar.nl heeft dinsdag de aanmoedigingsprijs voor videoproducties gewonnen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de NNP-prijzen. De brancheorganisatie van de Nederlandse nieuwsbladen reikte deze prijs voor het eerst uit.

De Drontenaar is één van de kranten van BrugMedia in Kampen, tevens uitgever van onder meer de weekbladen De Brug, De Swollenaer, De Stadskoerier en Zeewolde Actueel.

Voor de categorie videoproducties werden twaalf reportages ingestuurd. Heijenk won met zijn verslag van dancefestival Defqon.1 in Elburg. Jurylid Mick van Herk beoordeelde de inzendingen op de criteria: boodschap, journalistieke meerwaarde en uitvoering. “De actualiteit was visueel vastgelegd op een manier die lekker wegkeek. Een hele knappe prestatie”, aldus Van Herk. “Als journalist heb je bij het maken van een dergelijke video maar één doel: de actualiteit vastleggen op een manier waarbij de lokale gemeenschap wordt geraakt. Maarten heeft dat op zeer doordachte wijze gedaan. De video kijkt lekker weg en er zit een duidelijk begin, midden en einde aan. Hij heeft zichzelf bovendien uitgedaagd om actief mensen op straat te benaderen. Ik weet uit ervaring dat het heel lastig is zo meerdere taken tegelijk op je te nemen. Maarten heeft zich niet gericht op de videotechniek, maar op zijn sterke kant: verslaggeving.”

Bekijk zijn productie: https://youtu.be/QyFoJp9YqVY 

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.