Afbeelding

Project UI: muziektheater over bingo, rare trekjes en Kamper Uien

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Wat doe je als je op je eerste dag als maatschappelijke stagiaire vast komt te zitten in het bejaardentehuis? Dat is het thema van het theaterstuk Project UI, dat op 3 en 4 juli te zien is in het Vestzaktheater van de Stadsgehoorzaal.

Project UI is een initiatief van Buurmeisje Produxies, onder leiding van Anne Louise Sikkema. Het is ontstaan met de gedachte om Kamper jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar van verschillende scholen van elkaar te laten leren door middel van theater. Tijdens de audities zijn 11 jongeren uitgekozen om deel te nemen aan het project. Het afgelopen half jaar hebben deze jongeren wekelijks bij elkaar gezeten om de inhoud van het stuk te bepalen, op basis waarvan het script is geschreven. Hierbij is gekeken naar elke jongere als individu, waardoor dit voor elke speler zoveel mogelijk uitdaging biedt.
De cast bestaat uit Loïs Moolenaar, Esmée Bruins, Hanna Bastiaan, Isa Buis, Gerjan Hanekamp, Melanie Kamp, Eva Kist, Emma Duitman, Lotte Velsen, Lianne Toeter en Nelgina van Leeuwen. Tijdens het repetitieproces werd theaterles gegeven en kregen de jongeren workshops van verschillende professionals, onder andere op het gebied van songwriting, tekstbeleving en rap. Ook hebben ze individuele begeleiding gekregen om hun persoonlijke ontwikkeling op sociaal en cultureel vlak te stimuleren.
Project UI wordt drie keer opgevoerd in het Vestzaktheater van de Stadsgehoorzaal, op vrijdag 3 juli om 20.15 uur en op zaterdag 4 juli om 14.30 en 20.15 uur. Kaarten zijn voor 9 euro te koop via de website van Stadsgehoorzaal Kampen. Meer informatie over het project is te vinden op Facebook.com/ProjectUIKampen.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57