Hil Herweijer
Hil Herweijer

Notaris Herweijer: Dat overkomt mij niet!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Mag ik opnieuw nog even uw aandacht vragen voor het levenstestament. Veelal wordt gedacht dat een levenstestament iets is voor de wat oudere mens. Althans de 50 plusser. De reclame ?niet voor niets via omroep MAX- richt zich ook op die doelgroep.


 

Maar ook als je jonger bent dan 50 kun je door een ongeluk of een langdurige ernstige ziekte in omstandigheden komen, dat je niet meer zelf je beslissingen kunt nemen. En op die leeftijd sta je nog in het volle leven en moeten er nog heel wat beslissingen genomen worden. Veronderstel dat je een eigen bedrijf hebt en er is niets geregeld.
U kunt denken en misschien zegt u het wel: ?Dat overkomt mij niet!? Ik hoop voor u, dat het ook zo is. Maar wat als het u wel overkomt? Wanneer er niets is geregeld zal dit via de rechter moeten worden opgelost. Wilt u dat uw naaste verwanten vervolgens aan de hand van de rechter lopen? In een levenstestament kunt u uw persoonlijke wensen vastleggen voor het geval u zelf geen beslissingen meer kunt nemen.
Het is niet fijn om bij dit soort onderwerpen stil te staan, maar als het is geregeld hoe u er voorlopig niet meer over na te denken.
Mijn advies: regel het voor u in het vliegtuig stapt richting de zon of voor dat u in de auto stapt om 1500 km zuidwaarts te rijden. Of misschien heeft de dokter al gezegd dat u wat rustiger aan moet doen. Doe dat dan niet alleen, maar maak dan ook een levenstestament.
Ben ik een zwartkijker en zie ik overal leeuwen en beren op de weg? Nee, ik ben een realist en ik wil graag voorkomen dat uw naaste verwanten een jungle van problemen inrijden en er verdwalen, terwijl dat voorkomen had kunnen worden. Degenen die dan om u heen staan en die al genoeg moeite en verdriet zullen hebben met het feit, dat u ten gevolge van een ongeluk of een langdurige ernstige ziekte niet meer zelf beslissingen kunt nemen, zullen u er dankbaar voor zijn. Voorkomen is beter dan genezen..
En dan nog kort even het volgende (niet leuk om te noemen): een ongeluk of een ziekte kan u ook fataal worden en wat dan? Zorg dat u een goed testament hebt.

Voor het maken van een afspraak om uw zaken te regelen kunt u contact met mijn kantoor opnemen.
Ik wens u een prettige en onbezorgde vakantie!

 

Hil Herweijer

Notariskantoor Herweijer


Meeuwenweg 17
8261 VZ Kampen
Postadres: Postbus 331
8260 AH Kampen
Tel. 038 - 33 37 051
info@notarisherweijer.nl

www.notarisherweijer.nl