Afbeelding

VAN LOKAAL LOCKDOWN INITIATIEF NAAR LANDELIJK SUCCES Van deur tot deur kleding ruilen: een duurzaam, sociaal en modebewust initiatief.

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

De Ketting Kledingruil begon in Amsterdam Noord tijdens de eerste lockdown als lokaal corona-proof alternatief voor live kleding ruilen, het idee ontstond bij fotografe Nichon Glerum. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een landelijk succes. Er zijn nu 90 kledingruil kettingen met bijna 3000 deelnemers verspreid over het hele land. En sinds vorige week zijn daar, na veel aandacht in de landelijke pers, nog eens ruim 1500 ruilers bij gekomen.

Zwolle

Van Groningen tot Maastricht. De reizende kleding-tas is ook in Zwolle een groot succes. Anke Aberson en Lisette Fraanje van Kledingruilfeestjes038 waren meteen enthousiast en hadden in korte tijd twee kleding kettingen met 80 ruilers opgezet. De kettingen draaien inmiddels al ruim een maand met succes. 

Kledingruilfeestjes038 is voor veel tweedehands mode liefhebbers in Zwolle welbekend. Al een aantal jaar organiseren de twee buurvrouwen kledingruilfeestjes op locatie met een groeiend aantal deelnemers en steeds meer volgers op hun social media kanalen. F 6 10498996raanje: “Daardoor bereiken we een groot netwerk van Zwolse ruilers, toen we hen op de hoogte brachten van onze plannen waren de kettingen binnen no time gerealiseerd!” 

ModeBEWUST

Voor veel vrouwen die meedoen is duurzaamheid een belangrijke reden om kleding te ruilen en nu aan te haken bij de ketting. Ze houden van kleding, maar niet van de impact die de mode-industrie op de planeet heeft. De corona-maatregelen maken het voor Kledingruilfeestjes038 op dit moment niet mogelijk om een kledingruilfeestje te organiseren, de Ketting Kledingruil is daarom een uitstekend alternatief.

Hoe werkt het?

Het idee is simpel: (grote) gevulde tassen met kleding legt een route af langs alle deelnemers. Krijg je de tas thuis? Dan mag je eruit halen wat je mooi vindt, en iets terugstoppen dat nog in goede staat is, maar klaar is voor een nieuwe eigenaar. Als je wil deel je een foto met je nieuwe aanwinst in de bijbehorende WhatsApp-groep. Daarna breng je de tas naar de volgende buurtgenoot op de lijst. Deelnemers kennen elkaar lang niet allemaal, dus het draagt enorm bij aan een groepsgevoel in de buurt ten tijde van een lockdown.


Aanmelden voor dit mooie initiatief kan via Kledingruilfeestjes038 op Facebook of Instagram. En ben je minder social media minded dan kan je terecht op www.kettingkledingruil.nl waar Zwolle ook op de landelijke lijst te vinden is.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 14 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41