Afbeelding

Groothandel Postuma AGF zoekt BBL logistiek leerlingen

Partnerbijdrages

De AGF groothandel uit IJsselmuiden gaat met een groep van 10 jonge en enthousiaste aanpakkers een leer-werktraject opstarten. Vanaf september starten de jongeren met inwerken waarna er in januari 2016 wordt gestart met het opleidingstraject. De jongeren krijgen bij Postuma les en behalen zo in 35 zaterdagen een MBO niveau 2 diploma genaamd Logistiek Medewerker Vers Industrie.

Tijdens het traject, dat in totaal twee jaar duurt, gaan de jongeren werken en leren. Na twee jaar zijn ze ervaren in alle voorkomende logistieke werkzaamheden. De opleiding richt zich voornamelijk op logistieke processen en kennis van groenten en fruit. Maar daarnaast krijgen de jongeren ook les in Nederlands en wiskunde, zo ronden ze het traject af met een volwaardig MBO niveau 2 diploma aangevuld met relevante certificaten.
De jongeren krijgen bij Postuma een contract en beloning volgens de cao. Daarnaast krijgen ze de kans om meer te gaan verdienen als ze goed presteren. Postuma betaalt de opleiding en de boeken wanneer de opleiding succesvol wordt afgerond. De jongeren werken 4 dagen en krijgen in 35 zaterdagen les op de zaak waarin het theoriegedeelte van de opleiding wordt gegeven. Postuma AGF is al een erkend leerbedrijf en heeft daarom veel ervaring in het begeleiden en opleiden van jongeren.
Momenteel is Postuma hard op zoek naar geïnteresseerden die zich nog aan kunnen melden tot 1 augustus 2015 via personeelszaken@postuma.nl. Meer informatie over dit traject is te vinden op: www.postuma.nl/werkenleren.