Afbeelding

KTK MusicKidz verovert eerste plaats bij jeugdfestival in Stiens

· leestijd 1 minuut Algemeen

STIENS ? Voor het eerst in haar geschiedenis heeft de KTK MusicKidz een festival gewonnen. Na het bekendmaken van de winnaars explodeerden de meegereisde supporters en begeleiders om samen met de kidz de overwinning te vieren.


Na de overwinningen van het Jong Kamper Trompetter Korps en het Kamper Trompetter Korps, beide onderdelen werden de afgelopen weken Nederlands Kampioen Show, was het afgelopen zaterdag de beurt aan het nieuwste onderdeel binnen het KTK.
Zij bonden tijdens het Jeugdfestival in Stiens de strijd aan met andere jeugdkorpsen. Voor het eerst in de geschiedenis werd een festival georganiseerd waarin korpsen het in de kids-klasse tegen elkaar konden opnemen. Na de officiële presentatie van de KTK MusicKidz op 25 april is op muziek van dirigente Sandra van Luijtelaar en op choreografie van Gerben Post de afgelopen twee maanden gewerkt om tijdens het Jeugdfestival met een eigen show te komen.

In Stiens werd de show nog één keer doorgelopen alvorens zij op moesten komen. ?De spanning was van de gezichten af te lezen?, aldus de organisatie. Daarna kwam het wachten op de prijsuitslag. Eén voor één vielen de concurrenten af en was de ontlading des te groter toen bleek dat de KTK MusicKidz een eerste prijs in de kids-klasse hadden behaald met een gemiddelde van 81,3 punten. Een geweldige prestatie voor een eerste deelname. En wat ligt er voor deze band, bestaande uit kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar, een mooie muzikale toekomst te wachten. Binnen het Kamper Trompetter Korps wordt veel tijd en energie gestoken om kinderen een goede muzikale opleiding te geven. Uit de resultaten van de afgelopen weken en de recente overwinning van de KTK MusicKidz blijkt dat de nieuw opgezette jeugdopleiding nu al zijn vruchten afwerpt.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00