Afbeelding

Kleedjesmarkt op Het Onderdijks

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Sommige spontane buurtinitiatieven verdienen opvolging. En dan kan het maar zo gebeuren dat een spontaan idee een permanent terugkerend evenement wordt in een wijk. Zo ook de kleedjesmarkt op Het Onderdijks op zaterdag 27 juni 2015.

De markt vindt plaats in de straat Nieuwe Land. Kinderen uit Het Onderdijks bieden hun overtollige speelgoed en andere spulletjes te koop aan. De markt is geopend van 09.30 uur tot 12.30 uur. In verband met beperkte parkeermogelijkheden wordt bezoekers sterk aangeraden op de fiets te komen. Iedereen uit Kampen is van harte welkom, maar alleen kinderen uit het Onderdijks mogen een kleedje neerleggen.
Voor de minder bekenden op Het Onderdijks een route beschrijving. Vanaf ?Palland': bij de rontonde in de wijk links af (Twiegweerd), 3e straat links. Vanaf de Molenbrug: 1ste weg rechts (Terp); T-splisting rechtsaf (Kreekrug); fietspad; rechtdoor (Onweerskamp) 1ste weg rechts. Let op: vanaf de Molenbrug is Nieuwe Land per auto niet bereikbaar.
De kleedjesmarkt is zes jaar geleden begonnen als een buurtinitiatief van drie dames. De wijkvereniging vond dit een geweldige ontwikkeling en heeft aangeboden als paraplu te dienen. Voor beide partijen een win-win situatie. Voor de jeugdcommissie van de Wijkvereniging Het Onderdijks een verlichting in de organisatie. Voor de wijkvereniging naast de buitenstraatspeeldag Nickelodeon een extra jeugdevenement. Vooral in deze tijden, waarin het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden om samen iets te organiseren moeten dit soort initiatieven gekoesterd worden. Daarnaast is het voor de wijkvereniging moeilijk om activiteiten op te zetten door het gebrek aan een wijkgebouw.
Deze samenwerking tussen buurtinitiatief en wijkvereniging is nou een typisch voorbeeld over hoe de nieuwe opzet van ?wijkgericht werken' zoals de gemeente Kampen dat voor ogen, heeft er uit kan zien.