Afbeelding

Groene Lintje 2015 voor Matthijs Bakker

Algemeen

KAMPEN - Matthijs Bakker ontving op 20 juni het Groene Lintje 2015 uit handen van raadslid Niels Jeurink van GroenLinks. Het Groene Lintje wordt jaarlijks uitgereikt door de fractie. Het is een blijk van waardering voor iemand die zich bijzonder inzet op het gebied van duurzaamheid, milieu en natuur.

Op een feestelijke bijeenkomst tijdens het Full Color Festival in het Groene Hart van Kampen heeft GroenLinks het Groene Lintje 2015 uitgereikt aan Matthijs Bakker uit Zalk. Hij was met Wim Baër en Eetbaar Kampen genomineerd voor het lintje.
Op de oorkonde bij de prijs is verwoord waarom Matthijs Bakker het lintje verdient. ?Wie in Zalk over natuur spreekt noemt al snel de naam van Matthijs Bakker. Hij weet veel van de natuur rond Zalk en het Zalkerbos, vertelt hier graag over tijdens excursies en draagt daarmee bij aan kennis en bewustwording van de natuur. Hij tuiniert volledig biologisch en is daarin praktisch zelfvoorzienend. Daarnaast is hij imker en verzamelt hij heemplanten en sneeuwklokjes. En dan vlecht hij ook nog manden van natuurlijke materialen en verkoopt deze. Het ambacht laat hij elk jaar zien, zoals vandaag tijdens het Full Color Festival."
GroenLinks waardeert deze brede inzet van Matthijs Bakker, die hij bovendien al heel erg lang laat zien. Jeurink: "U draagt daarmee bij aan een groenere en duurzamere wereld, in het bijzonder rond Zalk.? Voor alle genomineerden was er een pakket biologische producten én een bos bloemen.