Afbeelding

Raad beslist over perspectiefnota

Algemeen

KAMPEN - De gemeenteraad neemt donderdag een beslissing over de Perspectiefnota voor de jaren 2016 tot 2019. De raadsvergadering begint om 19.30 uur. Lees meer hierover in de Brug van dinsdag.

De begroting is sluitend gemaakt, maar dit kon enkel gebeuren door een terughoudend beleid ten aanzien van nieuwe beleidsvoornemens, bovendien zijn voorgenomen investeringen uitgesteld. In een beperkt aantal gevallen werden eerder gehonoreerde budgetten alsnog verlaagd.
Het college geeft de raad dringend in overweging om de nog aanwezige structurele begrotingsruimte waar mogelijk in stand te laten en af te zien van het verder invullen daarvan.
De raad praat donderdag ook over de woningbehoefte in Kampen. Het gaat dan met name over de behoefte aan woningen in het dorp Reeve.

Sporthal de Reeve
Tot slot wordt gepraat over de uitbreiding van de sportaccomodatie De Reeve. Sinds de herbouw in 2006 heeft sportaccommodatie De Reeve een multifunctionele zaal. In die tijd was de Acrosport in opkomst en werd besloten deze ruimte daarvoor in te richten. De Acroafdeling van gymnastiekvereniging Wilhelmina maakt gebruik van de multifunctionele zaal en is sindsdien qua niveau en ledenaantal behoorlijk gegroeid. Om blessurevrij te kunnen trainen en het groeiend ledenaantal op te kunnen vangen is meer ruimte nodig.

Het college verzoekt de raad gemotiveerd een krediet beschikbaar te stellen van 180.000 euro voor de uitbreiding van de multifunctionele ruimte in sportaccommodatie De Reeve.