Erik de Boer benoemd tot hoogleraar Kerkgeschiedenis

Algemeen

EDE/KAMPEN ? De Generale Synode van de Gereformeerde Kerken in Nederland heeft dr. Erik de Boer benoemd tot hoogleraar Kerkgeschiedenis aan de Theologische Universiteit in Kampen.
Zijn benoeming vindt plaats in de vacature die ontstaat vanwege het emeritaat van prof. dr. Mees te Velde en prof. dr. Frank van der Pol.

In een persbericht valt te lezen: ?Dr. Erik A. de Boer studeerde theologie in Kampen en Tübingen en was predikant van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Amsterdam, van Vrije Gereformeerde Kerk in Pretoria, Zuid-Afrika en Krimpen a/d IJssel en Zeist. In 1999 promoveerde hij aan de Universiteit van Genève op een analyse en uitgave van de preken van Johannes Calvijn over de visioenen van de profeet Ezechiël. In 2008 werd hij benoemd tot docent klassieke talen aan de Theologische Universiteit in Kampen. In 2011 werd hij universitair docent kerkgeschiedenis aan dezelfde universiteit.?

De Boer is sinds 2008 buitengewoon hoogleraar Geschiedenis der Reformatie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, sinds 2009 ereprofessor aan de Gereformeerde Theologische Academie in Sárospatak, Hongarije, en sinds 2010 gasthoogleraar Patristiek aan de Universiteit van Free State in het Zuid-Afrikaanse Bloemfontein.
Erik de Boer publiceerde vijftien boeken en tientallen artikelen. Zijn onderzoek concentreert zich onder meer op Calvijn, de Geneefse Reformatie, persoon en werk van Guido de Brès en de geschiedenis en inhoud van de Heidelbergse Catechismus en de Nederlandse Geloofsbelijdenis.

Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 44 minuten geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 52 minuten geleden
Afbeelding
Tijdelijk de Europapa-allee Kampen (3 foto's) 3 foto's instagram 23 uur geleden