Afbeelding
Foto: Tennekes.

'Full Color 2016 mogelijk weer op zelfde locatie'

· leestijd 1 minuut Cultuur

(door Nick de Vries)
KAMPEN - De organisatie van het Full Colorfestival is dik tevreden over het experiment op de nieuwe locatie. "Het lijkt erop dat we dit terrein volgend jaar weer gaan nemen", aldus festivalcoördinator, Edwin Burgman, die daarbij meteen opmerkt dat de definitieve evaluatie nog wel moet plaatsvinden.
"Het was super mooi op deze plek", vertelt Burgman enthousiast. "We hebben veel positieve reacties gehad van bezoekers. Er zijn altijd wel wat mensen negatief, maar ik denk dat zo'n 90 procent van de reacties positief was. Burgman is vooral te spreken over de de samenwerking met de Scouting en Cantecleer die in de vernieuwde opzet makkelijker te realiseren is. "Overal was van alles te doen. Dat was fantastisch." Ook de inrichting van het Singer/songwriter-veld, op de natuurspeelplaats sprak hem aan. "Daar had je een mooi samenspel tussen de elementen uit de speelplaats en het festival. Dat vormde een mooi geheel".
Moeilijkheden waren er ook. "Voor de vrijwilligers was het dit jaar veel zwaarder. Op het oude terrein had alles een vaste plek. Nu was alles nieuw en de afstanden zijn veel groter. Vrijwilligers moesten dus ook grotere afstanden afleggen. Ik heb sommigen echt stuk zien gaan. Daarom wil ik alle vrijwiligers een groot compliment geven.
Ook de verlichting 's avonds is een punt van aandacht. Het werd op een gegeven moment behoorlijk donker. Dat moeten we wellicht op zien te lossen met wat sfeerverlichting."
Burgman wil tot slot alle sponsoren bedanken die het festival mogelijk gemaakt hebben. Het zag er in februari zelfs even naar uit dat het festival helemaal geen doorgang kon vinden. "Kagas B.V., Nefit, en vele andere sponsoren schoten ons financieel en materieel te hulp. En niet een klein beetje kan ik verzekeren."
Het Full Colorfestival nieuwe stijl heeft volgens Burgman ruim tienduizend bezoekers getrokken. Dat is zo'n 2.000 meer dan het voorgaande jaar. 'En dat terwijl het nog niet eens zo heel goed weer was', aldus Burgman. Ook de omzet lag zo'n 25 procent hoger dan vorig jaar. Deze omzet wordt voornamelijk gehaald via de drinkstands. "Het was spannend, maar dankzij de sponsoren en de omzet, hebben we de begroting sluitend gekregen."

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.