Afbeelding
Aangeleverd.

YorBody Fysiotherapie Kampen breidt aanbod uit met unieke behandelmethode

Partnerbijdrages

KAMPEN –YorBody Fysiotherapie Kampen kan vanaf begin april gefocusseerde shockwavetherapie aanbieden voor het genezen van verkalkingen, ontstekingen en verrekkingen. Praktijkeigenaar Matthias Hammer heeft namelijk geïnvesteerd in nieuwe apparatuur, die werken met deze unieke behandelmethode mogelijk maakt. Hammer: “Hiermee kunnen wij als eerste praktijk in Kampen de meest hardnekkige en chronische klachten behandelen.” 

Matthias Hammer opende in september 2018 zijn eigen fysiotherapiepraktijk op het Melmerpark. “Inmiddels heb ik een trouwe klantenkring opgebouwd”, zegt Hammer. “Mensen komen vanuit de wijde omtrek naar mijn praktijk toe met sportblessures of chronische klachten. Van bouwvakkers met zere ellebogen tot senioren die graag willen wandelen; de groep die met een ontsteking, verkalking of verrekking langskomt is divers.”

Bij iedere klacht wordt altijd eerst een echo gemaakt, om te achterhalen wat de oorzaak van de pijn is. Daarna kan er gestart worden met een geneesgerichte behandeling. “Vaak lijkt shockwavetherapie een uitkomst te kunnen bieden. Inmiddels heb ik mijzelf daarin volledig gespecialiseerd. Je kunt het probleem echt bij de kern aanpakken”, aldus Hammer. 

Bij shockwavetherapie wordt een hoogenergetische prikkel naar het weefsel gebracht. “Het gevolg is dat de doorbloeding verbetert en het herstelproces van het lichaam wordt getriggerd. Een behandeling duurt vaak slechts enkele minuten”, legt Hammer uit. “De therapie is pas vijftien jaar in Nederland, maar er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat het goed werkt bij bijvoorbeeld een hielspoorklacht.”

Vanaf begin april beschikt YorBody Fysiotherapie Kampen over nieuwe apparatuur voor gefocusseerde shockwavetherapie. “Het was een doelstelling om deze investering te doen. Met deze unieke behandelmethode kunnen wij als eerste praktijk in Kampen de meest hardnekkige en chronische klachten behandelen.”

Matthias Hammer van YorBody Fysiotherapie Kampen is te bereiken via telefoonnummer 038-2022679. Bel gerust voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.